Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Треньорите на САЩ, Белгия и Япония очаровани от България
Автор: Екип Burgas24.bg 10:38 / 21.05.2019Коментари (0)1412
© БФВ
Треньорите на отборите, които ще участват в първия кръг от Волейболната лига на нациите при жените в Русе, се изказаха изключително ласкаво за организацията и гостоприемството, което им оказват Българската федерация по волейбол и Община Русе. Турнирът с участието на България, Япония, САЩ и Белгия е от 21 до 23 май в "Монбат Арена".

"Много се радваме да сме в Русе и искам специално да благодаря на Българската федерация и местния организационен комитет за страхотния хотел, в който сме настанени и за невероятната зала. Разбрахме, че ни чака и великолепно време, така че нямаме търпение да започнем участието си в турнира", каза селекционерът на САЩ Карч Кирали.

Белгийският му колега Герт Ванде Брук заяви, че напълно подкрепя думите на Кирали относно условията, които са предложени на отборите.

"Всичко е страхотно и благодаря за добрата организация до момента. Моят отбор има две ясни цели за това лято – да остане в Лигата на нациите и да направи добро Европейско първенство. Тези цели са много амбициозни, но ние работихме здраво и аз мисля, че сме готови за утрешния старт", каза Ванде Брук.

Белгия, заедно с Доминиканската република и Полша са конкуренти на България за оставане в турнира и през следващата година.

"За оставане в Лигата ще се борят четири много силни отбора – Белгия, България, Доминиканската република и Полша. През миналата година беше малко по-лесно, защото Аржентина не играеше с най-добрите си състезателки. Сега имам информация, че Доминиканската република ще играе с първия си състав, а те са много силни. България и Полша стартират нови проекти, но отборите им са изключително амбицирани да побеждават и да се докажат. През първите седмици ще бъде трудно, защото трябва да се настроим за това високо ниво на игра. Ще направим всичко възможно, за да останем във Волейболната лига на нациите, но знаем, че ще е изключително трудно", каза Герт Ванде Брук.

Първият мач на България е на 21 май от 20:30 часа срещу Япония.

Треньорът на България Иван Петков подчерта доброто отношение, което отборът получава от всички в Русе и изрази надежда, че феновете отново ще напълнят "Монбат Арена", както на Световното Гран при преди 2 години.

"За нас това е дебютно участие във Волейболната лига на нациите, което очакваме с голямо нетърпение. Благодаря на русенската общественост за гостоприемството към нас и нашите опоненти. Подготовката както за нас, така и за другите отбори, тепърва започва. Надяваме се да се представим по най-добрия начин, което да ни даде възможност да изградим добър отбор, каквато е основната ни цел в Лигата. Заредени сме с оптимизъм и надежди за първото си участие в турнира. Ще дадем всичко от нас да не разочароваме феновете", заяви Иван Петков.

Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

Програма на срещите в Русе:

21 май

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

22 май

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

23 май

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ
Още по темата: общо новини по темата: 211
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
11.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: