Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
18 години затвор за ревнив изверг, убил и заровил майката на трите им деца
Автор: Пламена Николова 17:16 / 12.01.2021Коментари (0)747
©
Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния Стоян С., за това че на 01.04.2019г. е убил жената, с която живеел на семейни начала в село Ново Оряхово, съобщиха от пресслужбата на съда.

Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимия поиска съкратено съдебно следствие. В този случай не се разпитват всички свидетели и вещи лица, а се ползват протоколите за разпит и експертните заключения. Като граждански ищци бяха конституирани трите деца на Стоян и починалата и едно от децата на жената от друга връзка.

Стоян С. живеел от 13 години на семейни начала с убитата, като помежду им често избухвали скандали на ревностна основа. Такъв бил поводът за поредния такъв в нощта на 31 март срещу 1 април 2019г. в дома им в село Ново Оряхово. Сред поредица от нападки и обвинения във взаимни изневери, Стоян нанесъл няколко удара на жена си, след което я душил. Двойката имала 3 деца, най-малкото от които на 8г. и по време на извършване на престъплението, децата спели в друга стая на къщата. След като извършил престъплението, Стоян С. заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къщата, която обитавали и инсценирал изчезването й. На роднините на жената казал, че е избягала с друг мъж. Сигнал за изчезването й бил подаден на 2 април от нейния брат. По- късно близките се натъкнали на прясно изкопана дупка в двора, която им се сторила съмнителна. Открили тялото и вещи на убитата. Стоян С. бил намерен два дни след престъплението в гориста местност зад къщата с бутилка солна киселина, с която искал да се самоубие.

За умишлено убийство, НК предвижда наказание от 10 до 20г. затвор.

Пред съда, както и на досъдебното производство, Стоян С. направи пълни самопризнания и изрази съжаление за извършеното престъпление. Обясни, че между него и жена му често избухвали скандали и взаимна размяна на удари, които ставали повод за сигнали в полицията и причина той да напуска жилището.

Стоян С. е роден в Харманли, без образование, не работи, реабилитиран.

В плеодоарията си прокуратурата подчерта свидетелските показания, според които причина за скандалите между двойката били връзките на Стоян с други жени. Това било повод 44-годишната жена да не иска да живее с него и въпреки, че е била пенсионер по болест да реши сама да се грижи за трите си деца.

Защитата на Стоян С. наблегна на факта, че подсъдимият е направил пълни самопризнания и поиска наказание към средния размер предвиден в НК. 

За извършеното престъпление, Окръжен съд – Варна наложи на Стоян С. наказание "лишаване от свобода“ за срок от 18 години при първоначален строг режим. Уважени бяха гражданските искове за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева на трите деца на двойката, както и този на четвъртото дете на починалата в размер на 100 000 лева. 

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: