50 000 лева са платени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:55 / 28.01.2021
629
50 000 лева са платени за побоя над Слави Ангелов. Това стана ясно от думите на повереника му по делото -адвокат Надежда Ковачева, на разпоредителното заседание. Тя цитира показания на свидетел, които обаче липсват в обвинителния акт.

Ковачева поиска делото да се върне на прокуратурата за отстраняване на пропуски и преквалификация на част от деянията, извършени от подсъдимите Бисер Митрев и близнаците Никола и Георги Асенови.

Заради неясноти около акта на прокуратурата връщане на делото поискаха също Мариана Тодорова, адвокат на братята Асенови и Тервел Георгиев, който защитава Бисер Митрев. Адвокат Тодорова настоя задължително да бъде разпитан свидетеля Ивайло Серафимов и се отказа от показанията на съпругите на Никола и Георги Асенови, които са конституирани като защитници.

Въпреки показанията на свидетел по делото, че са платени 50 хил. лв. за побоя над главния редактор на “168 часа", в обвинителния акт на прокуратурата няма данни за това кой ги е дал, на кого, дали има посредници и колко са взели извършителите.

Съдът се оттегли на съвещание, за да реши дали да уважи искането на страните или да даде ход на делото.

Според адвокат Ковачева не са описани факти, които да посочват как тримата подсъдими са се сговорили да вършат престъпления срещу заплащане. Според нея свидетел разказва за организацията на престъплението, както и разпознава извършителите при оглед на видеозапис от побоя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).