Александър Николов: В обвинението се казват глупости

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:14 / 09.02.2023
869
Това, което се казва - не мога да ги дефинирам в правна форма, но в човешка форма са глупости. Това каза в "Здравей, България" бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" Александър Николов, на когото в сряда бяха повдигнати обвинения от прокуратурата.

Обвинени бяха и един от неговите заместници, както и бившият шеф на "Булгаргаз“ Людмил Йоцов. Причината - нанесени вреди на държавния газов доставчик в размер над 88 млн. лв. Тримата са с мярка за неотклонение - "подписка".

Николов е категоричен, че в началото на войната българският потребител е плащал най-евтин газ, "въпреки че консумацията в България зависеше над 90% от "Газпромекспорт" и това беше целенасочено направено от предходни правителства".

"Ако можеше да е по-евтино количеството, което е закупувано тогава, как така България в цяла Европа плащаше най-евтиния природен газ", попита Николов като призова да бъдат разгледани търговите и търговските процедури. "Ако "МЕД Енерджи" са правили нещо, което е нередно, защо и към момента доставят на "Булгаргаз"? Благодарение на неадекватното поведение през последните няколко месеца, всъщност се случва така, че търговци като "МЕД" и не само, печелят пазарен дял в България. Те го печелят за сметка на "Булгаргаз", посочи още ексминистърът.

По думите на Николов обвинението срещу него е било повдигнато, без да са изготвени всички материали по делото. "Ясно е защо става – влиза се в предизборна кампания", смята той. Бившият енергиен министър обяви, че предпочита да има проблеми с прокуратурата, но да знае, че в миналото си е свършил работата и не е ощетил държавата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (243):
16.02.2024 Експерт: Цената на парното е двойно по-висока от тази, която трябва да
плащаме!
03.02.2024 Ситуацията на "Булгаргаз" е много тежка
23.01.2024 Бивш министър: Сметките ще са много по-високи!
09.01.2024 Експерт: Притеснително е, че нямаме план Б за енергетиката, седим по средата на нищото
28.11.2023 Илиян Василев: В България има достатъчно мощни среди, които печелят от посредничество и реекспорт на руски стоки
11.11.2023 Politico: На Европа взе да й писва от българските "игри на руски газ"
Още новини от Национални новини:
Внимание! Боровата процесионка атакува вече и плодови дръвчета
Личните лекари може да започнат по-ранната ваксинация срещу коклю...
Напусна ни Антон Дончев
Остава само седмица, ако имате бизнес и искате да получите безвъз...
Д-р Бацелова предупреди: Тази болест е трудна за диагностициране ...
"Алфа Рисърч" за парламентарните избори: ГЕРБ-СДС са фаворит, ПП-...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).