Александър Симов: Бе крайно време БСП да отстрани тумора Георги Гергов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
13:02 / 11.01.2021
1876
“Туморът, откритата рана Георги Гергов, зрее в БСП много отдавна. Крайно време беше този проблем да бъде решен. Това е изчистване на БСП от хората, които превърнаха Прехода в това порочно нещо. Един ден в учебниците по история вместо да обясняваме на децата какво е преход ще бъде достатъчно да се сложи снимка на Георги Гергов". Така коментира в ефира на "България он еър" изключването на пловдивския бизнесмен от партията народният представител от "БСП за България“ Александър Симов.

Симов подчерта, че всякакви мнения са допустими в редиците на левицата, но Гергов многократно е нарушавал устава и това не може да бъде толерирано.

“Правилата са за всички. Когато БСП застава пред българските граждани и иска да въведе държава на правилата и на принципите, тя не може да търпи безпринципността в своите редици", категоричен бе Александър Симов.

Депутатът от левицата изтъкна, че в БСП изключването не става по волята на един човек, колкото и групичката на Гергов да се опитва да го представи така.

Социалистът припомни интервю на Гергов от първия локдаун през пролетта: “Георги Гергов тогава обясняваше как БСП е в губеща позиция, защото не подкрепя Бойко Борисов. Тогава организации на БСП от цялата страна реагираха изключително остро и призоваваха в свои декларации Гергов да избере къде иска да бъде - в БСП или да отиде там, където го влече сърцето - под мускула на Бойко Борисов".

Симов също така припомни: “Когато Корнелия Нинова пое партията, БСП бе на дъното - разнищена и в будна кома. Тогава много анализатори предричаха изчезване на БСП след 2 години. След като Нинова пое управлението на партията, БСП вече е в различна кондиция. Цялата машина е срещу нас, но БСП продължава да бъде единствената алтернатива на ГЕРБ“.

Социалистът-депутат посочи, че казусът "Гергов" всъщност работи в полза на левицата, защото показва, че БСП няма да търпи корпоративните зависимости, които отвращават хората: “На това БСП се слага край".

“БСП е единствената партия с ясна програма - "Визия за България". Под ръководството на Нинова БСП е на страната на хората, а не на страната на слугите и лакеите на властта", заяви Александър Симов.

Виж коментарите (8)

Още по темата (102):
13.02.2023 Калоян Паргов за БСП: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
11.02.2023 Нинова оцеля, изключват Кирил Добрев
11.02.2023 Станишев: Ръководството на БСП трябва да бъде подменено
11.02.2023 С викове "оставка" недопуснатите делегати от БСП нахлуха на конгреса
11.02.2023 Конгресът на БСП започна със скандали и искане на оставка на Нинова
11.02.2023 Корнелия Нинова откри 50-ия юбилеен конгрес на БСП
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).