Аню Ангелов: Няма повишаване на бойната готовност на българската армия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
17:34 / 05.10.2012
1529
Няма повишаване на бойната готовност на българската армия заради конфликта между Турция и Сирия, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов. Той осъди обстрела на сирийските сили на режима на президента Башар Асад срещу Турция.

"Подкрепяме Турция в това отношение да защити своите граждани, това е задължение на всяка страна. Трябва внимателно да се подхожда към всеки такъв инцидент. Не се предвижда нищо от НАТО, това е моята информация.", съобщи Ангелов.

Според него усилията на българските власти са насочени към овладяването на бежанската вълна от Сирия. За да не се допусне нахлуване на сирийски бежанци са предприети мерки за подобряването на мерките за сигурността на границата с Турция, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Това, което правим е 100% да бъдат залавяни тези, които преминават зелената граница. След последните събития смятам, че не трябва да бъдем спокойни, че миграционната вълна ще спре. Ние се готвим за най-лошото, дано то да не стане.", обясни Цветанов.

Само за 24 часа на българо-турската граница са били задържани 11 бежанци, 4-ма от които са сирийци. Турските власти са предотвратили преминаването на още 15 души.

Заловените са настанени в бежански лагери в южната ни съседка.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за това как да гласуваме
Университетите спират работа в знак на протест, заплавшват да бло...
По-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Връхлитат ни дъжд и бури!
Край на рекламата на хазарт! Законът е обнародван в Държавен вест...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).