Аврамова обясни откъде идват и къде отиват милионите за ремонтите на магистралите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:10 / 05.11.2020
1398
В тази ситуация не трябва да се политиканства, трябва да бъдем отговорни и единни, за да се справим. Това коментира регионалният министър Петя Аврамова, която изкара 10 дни в изолация.

"Надявам се експертите да вземат най-добрите решения и ние като политици да се съобразим с тях, така че да запазим живота и здравето на хората", заяви Аврамова в ефира на "Здравей, България".

Тя даде подробности и за стълба "Зелена България".

"Няма безплатни дейности. Това е програма за енергийна ефективност. Ще включва изолация, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив. Тази програма ще включва и интелигентни решения – възобновяеми източници на енергия", обясни Аврамова. Ще има съфинансиране - 5 или 10%, но то ще бъде поето по други механизми. Разработват се четири варианта.

"За нас е ясно, че хората ако трябва да извадят дори 5-10 лв. от джоба си, винаги ще има в един вход някой, който да блокира нейното изпълнение. Ние не искаме да бъде блокирана".

Програмата трябва да стартира през април 2021 г. "Първите 2 години трябва да бъдат договорени голяма част от средствата", обясни министърът.

Относно строителството на магистрала "Хемус" Аврамова обясни, че до момента има осигурени средства за пътя до Велико Търново, както и частично за 7-ми и 8-ми участък, където сега върви проектантска дейност.

"До този момент не мога да кажа колко ще струва магистралата от Боаза до Буковци и Белокопитово, където се работи в момента, тъй като нямаме изготвени технически проекти за целия участък, добави тя.

На "Струма" е прокопан 2/3 от тунела "Железница", работи се и на моста преди това. "За Кресненското дефиле има процедура за избор на изпълнител", каза министърът.

Днес може да бъде пуснато и движението по ремонтираните 12 км от "Тракия" в посока Бургас. Общо 53 ще бъдат ремонтирани.

Виж коментарите (1)

Още по темата (39):
20.02.2024 Председателят на НС, премиерът и двама министри откриха най-дългия тунел "Железница" на автомагистрала "Струма"
20.02.2024 Борисов с големи новини за АМ "Струма"
30.05.2023 Шишков: До два месеца ще стане ясно откъде ще премине трасето на АМ "Струма" през Кресненското дефиле
22.05.2023 Иван Шишков: Всички искаме да има максимално бързо решение за магистрала "Струма"
20.02.2023 Хеликоптерна площадка и свръхмодерна система за сигурност са част от проекта за тунел "Железница"
18.10.2022 Борислав Сандов: Проектът за АМ "Струма" ще се забави с около 3 години поне
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).