Българският Червен кръст продължава да помага на пострадалите от наводненията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 18.06.2023
518
Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията след проливните дъждове, съобщиха от организацията. Представители на БЧК от първите часове са на терен и оказват помощ и съдействие на засегнатите от наводненията в областите Монтана, Видин, Враца и София-област. Прави се оценка на щетите и се предоставя най-необходимото.

От резерва на областните съвети на организацията са раздадени минерална вода, подкрепителни закуски, почистващи препарати. В резултат на огледите на място във всички засегнати райони и оценката на щетите, БЧК незабавно предостави 500 литра вода за три детски градини в Етрополе.

Пет тона почистващи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, както и дрехи от Централния резерв са предоставени на Берковица и други засегнати населени места в област Монтана. В петък са раздадени почистващи и хигиенни материали на над 50 семейства.

За село Лиляче в област Враца са предоставени постелъчно бельо, одеяла и дрехи.

От Червения кръст посочват, че следят обстановката и при необходимост имат готовност да мобилизират допълнителен ресурс от бедствения си резерв за подпомагане на най-нуждаещите се.

Днес премиерът Николай Денков заяви във Враца, че благодарение на адекватната реакция на кметовете и областния управител, и с помощта на противопожарните служби и военните, е преодоляна най-голямата криза.

По думите му предстои описване на щетите по отношение на разрушената инфраструктура. Предстои и подаване на заявления за помощ от страна на пострадалите хора, за да може до края на месеца да им бъде изплатена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).