Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Говори мъжът, заснел как българин пише върху Колизеума
Автор: Екип Burgas24.bg 21:23 / 30.06.2023Коментари (1)578
©
Отново българин изписа името си върху историческата фасада на Колизеума в Рим. Според британското онлайн издание "Дейли мейл" става въпрос за 27-годишния Иван Димитров от Ловеч. Случаят стана публичен, след като американец записа видео с телефона си. Репортерът на NOVA Иван Кънчев разговаря с автора на материала Раян Луц.

По силата на израза, че всички пътища водят до Рим, Луц и българинът Иван Димитров се срещат пред Колизеума в столицата на Италия. В момента на срещата Раян тъкмо е приключил с туристическата обиколка на историческата сграда, а Иван започва да изписва името си и това на приятелката му - Хейли, с ключ върху стените ѝ.

"Видях мъж, който без да се прикрива, издълбаваше името си в стената. Извадих телефона, защото в днешно време ти трябва доказателство. Не е достатъчно да кажеш само, че си видял нещо", посочва американецът.

Луц започва да търси охранител. "Тръгнах да търся полицай, открих такъв и му обясних, че имам видео, посочих му мъжа. Той вече беше приключил и не успяха да го задържат. Отидох при шефа на охраната, но за съжаление, и той нищо не можеше да направи", допълва разказа си Луц.

Разочарован, той се прибира в хотела си и публикува видеото. За часове събира хиляди гледания, а световните медии го включват в емисиите си.

"Историята обиколи всички световни медии и намери място върху страниците на най-престижните печатни издания. CNN го отрази, BBC го отрази, ние, в "Дейли мейл", писахме", посочи журналистът Ник Пиза.

Той разказва, че Иван е българин, който живее на острова. "Живее в Бристол, в едно предградие, с неговата приятелка Хейли. Къщата им беше празна, още не се бяха върнали от почивката. Във фитнеса, където работи, казаха, че не го познават. Открихме и майката на Хейли, която също беше изненадана, когато разбра за случая", добавя Пиза.

От полиция в Италия заявиха, че случаят е на етап "предварително разследване" и още няма обвинени. "Разбрах, че полицията в Рим го издирва, разбрах, че са успели да го проследят до България", уточнява журналистът.

"Не съм виждал някога преди някой да си позволи да издълбава името си на паметник с такава историческа стойност като Колизеума", възмущава се Луц.

В България обаче знаем за още един такъв случай. През 2015 г. футболистът Благой Георгиев издълба името си отново върху колоните на зданието. Тогава той беше задържан, а стотинката - предмет на нарушението, беше иззета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нямаме нищо общо със Българите и Българщината....В момента тук населяват едни ОРКИ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: