Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Мирчев: АЕЦ "Белене" никога не е бил възможен проект
Автор: Екип Burgas24.bg 18:18 / 09.07.2023Коментари (3)484
©
"Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България в евро-атлантическия път, заради това, че ще станем свидели вероятно и на приемане в Шенген, и в еврозоната, ще си реформираме армията и специалните служби, ще се реализира конституционната реформа на прокуратурата. Това е огромен риск, който сме поели, ще видим дали ще бъде оправдан". Това каза пред БНР Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ. 

И допълни, че е изключително важно бюджетният дефицит да влезе в рамките на 3%, както изключително важно е и повишението на заплатите. 

"Трудно е всички да бъдат удовлетворени, това ще предизвика определено негодувание. Страната има ясни приоритети. Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите". 

Той коментира евентуалната продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна: "Белене" никога не е бил възможен проект. А днес - абсолютно невъзможен, Русия е под санкции. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала." 

“Това енергийно корпоративно лоби продължава да настоява за “Белене" и периодично ни призовава “Дайте още няколко милиарда." Това са същите хора, които ни обясняваха как няма да се справим без руски газ. Оказа се, че можем без “Газпром", цяла Европа може без “Газпром", така че и тази зависимост отпадна", каза той, като добави, че следващата цел е да се отвоюва за България руският лагер в Камчия.

Ивайло Мирчев заяви, че проблем на настоящото мнозинство е липсата на комитет по избор на ръководители на регулаторите и ясен механизъм, по който да стават номинацията и самият избор.

“Когато няма такъв механизъм, се получава ситуацията “Единият регулатор е за мен, другият за теб". Искаме да избягаме от този начин на подбор и да има много ясен принцип защо един човек се избира", заяви той. По отношение на избора на нов управител на БНБ добави: “Изборът не е приключил, той продължава. С оглед на основната цел за влизане в еврозоната със сегашния управител (Димитър Радев) гледаме в една и съща посока. Много по-важни обаче са подуправителите на БНБ, както и техният избор", добави той.

Ивайло Мирчев обяви, че целта е голямото обединение, което беше постигнато в София с кандидатурата на Васил Терзиев за кмет да се мултиплицира в цялата страна.

“Новината е, че имаме истинско голямо обединение и че няма делене. В София подобно нещо не се е случвало от 1990 г. Искаме градът ни да заприлича на нормален европейски град, защото и Букурещ, и Белград изпревариха София в много отношения", коментира той.

“Отделно в София става въпрос дори за престъпен елемент, защото трябва да се отговори на много въпроси - на кого са паркингите в София, има ли котараци, има ли орлиновци, къде отиват европарите? Целият този фундамент е сбъркан", добави той.



Още по темата: общо новини по темата: 109
11.10.2023 »
07.10.2023 »
11.07.2023 »
11.07.2023 »
10.07.2023 »
09.07.2023 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И защо Зеленски моли за реакторите на АЕЦ Белене? Нали всичко руско беше под санкции?! Или Запорожката АЕЦ я отписаха?! Сега е време да направят нещо друго, с което да тероризират Европа: и като пари, и като сигурност.
0
 
 
Оооо..... Целта оправдава средствата! Вместо да тури едно нещо да работи и носи преход! Някой се чуди как да спечели от него! Но какво може да се очаква от импотентната Политическа класа! Която гледа само собствения си джоб!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: