Иван Петков: Стилът на Гергов е мутренският стил, изключването му е плюс за БСП

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:32 / 06.01.2021
1808
"Много пловдивски социалисти подкрепят изключването на Георги Гергов и дори смятат, че това действие е леко закъсняло", според Иван Петков от Пловдив, който e член на Националния съвет и на Предизборния щаб на БСП.

По БСТВ Петков поясни по повод казуса с Гергов, чието изключване от партията бе решено вчера от Изпълнителното бюро, следното: "В решението на ИБ е описано, че има жалби от страна на пловдивските социалисти години назад. Още тогава сме писали към Общопартийната контролна комисия, но никога на се е обръщало внимание на сериозните манипулации, фалшификации и злоупотреби. Най-накрая това е една крачка, която ще генерира множество позитивни неща за Българската социалистическа партия в Пловдив“. Той отправи апел към членовете на НС да подкрепят това предложение на ИБ.

Социалистът припомни и за събрание, провело се преди месец, в нарушение на всякакви правила на БСП и в нарушение на ИБ да не се провеждат мероприятия с повече от 30 души. Става въпрос за свикването на Областния съвет на БСП в Пловдив, на който бе избран удобен на Гергов кандидат, според болшинството партийци. Впоследствие Контролната комисия отмени този избор.

"Това е точно стилът на Гергов - стил 90-те, мутренският стил, но ние не искаме Българската социалистическа партия да се превръща в такъв тип. Трябва да се чуе мнението на всеки един член“, заяви Иван Петков.

Младият социалист изтъкна: "Най-важният удар, който направиха българските социалисти, беше на вътрешнопартийните избори. На него 856 социалисти гласуваха за Корнелия Нинова“. Петков призна, че е отвратен и посочи, че по всякакъв начин хората на Георги Гергов са направили всичко по силите си само и само избирателите да не излязат да гласуват.

Иван Петков представи и информация, според която в с. Ягодово, където живее Георги Гергов, председател е неговата племенница, която чинно си е записвала кой влиза да гласува.

"Убеден съм, че изключването на Гергов от партията ще бъде една инжекция с адреналин. Този акт ще бъде единствено в плюс за БСП“, категоричен е той. По мнението на социалиста НС трябва да делегира служебно ръководство, което да бъде до провеждането на отчетно-изборните събрания в Пловдив. Но тези действия трябва да се случат след парламентарните избори на 28-ми март. "Оттук нататък отиваме на избори, но не с хората, които направиха Георги Гергов председател в Пловдив“, каза още Петков.

Той не отхвърли възможността за нови атаки: "Очаквам остра негативна реакция от хората на Гергов, но решението за неговото изключване ще хвърли положителна светлина не само върху Българската социалистическа партия в Пловдив, а и на национално ниво. Това ще бъде една емблема, по която ще се водим, а именно: “Ние не сме с чорбаджиите, не

Виж коментарите (1)

Още по темата (102):
13.02.2023 Калоян Паргов за БСП: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
11.02.2023 Нинова оцеля, изключват Кирил Добрев
11.02.2023 Станишев: Ръководството на БСП трябва да бъде подменено
11.02.2023 С викове "оставка" недопуснатите делегати от БСП нахлуха на конгреса
11.02.2023 Конгресът на БСП започна със скандали и искане на оставка на Нинова
11.02.2023 Корнелия Нинова откри 50-ия юбилеен конгрес на БСП
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).