Лена Бориславова участва в подкаст, разказа любопитни и пикантни подробности за живота си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 11.06.2023
1326
Лена Бориславова и годеникът ѝ Мирослав Иванов не са се оженили заради COVID. Това каза тя в подкаста "Нов човек". В момента двамата чакат и първото си дете. 

Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие трябва да мина като всяка една друга жена. Единствената разлика ще бъде, че вероятно ще имам повече снимки с корем в жълтите медии, каза още тя. Бременността пък била лека и безпроблемна.

Бориславова има стремглава кариера - Специализиралата в “Харвард" юристка бе една от трите българки, включени в престижния списък на международното списание “Форбс" за най-успешни млади предприемачи в света за 2018 г., звезда на една от най-престижните адвокатски кантори в България.

Всеки се вълнува и ти стиска палци преди да заминеш да учиш в престижно училище на Запад, а след като се върнеш това се заменя с едно чувство на неудобство. Защо ни навираш в носа, че си завършил "Харвард", казва още Бориславова.

Имаме страшно талантливи деца и младежи, които просто трябва да повярват, че могат да постигнат нещо, казва още тя. Според нея егото и личното позициониране е много по застъпено в мъжете. Дамите са по-малко склонни да поемат риск и да бъдат част от политиката. 

Моята сестра е по-малка с 11 месеца и винаги сме си били най-близки. До VII клас учехме заедно в един клас. Имахме възможността да се пазим една-друга, разказа още Бориславова. Майка им пък винаги ги насърчавала да бъдат най-добри в това, което могат.

На мен домакинските занимания не са ми слабост, нито като предпочитания да ги свърша, нито, като успеваемост. Загуба на време е, казва с усмивка Лена Бориславова. И нито веднъж през годините майка ѝ не казала - "трябва да умееш да сготвиш на мъжа ти" или "да миеш чинии, защото това е задачата на една домакиня".

Бориславова никога не си е представяла, че ще влезе в политиката. Даже е много смешно, защото преди да стана народен представител никога не бях гледала заседание на Народното събрание. Преди да стана говорител на правителството не бях гледала брифинг на Министерския съвет. Поради и силното ми неодобрение към предишните, призна тя. Първият ѝ досег с политиката бил пък през 2016 г., когато се върнала от САЩ. Разхождала се пред Народния театър, където много и харесало. Само няколко метра по-надолу картината беше много по-различно започваш да цапаш по плаващи плочки, в метрото пък виждат смачкани от живата хора, бездомните кучета в "Обеля", дупки, спомня си тя. И тогава се присъединила към "Да, България", но голямата енергия не успяла да се превърне в нещо по-устойчиво. В един хубав априлски ден в кантората, в която работих, получих предложение от Кирил Петков да му помагам като служебен министър на икономиката, разказа тя. Покрай смяната на ръководството на Българската банка за развитие дошли и първите атаки към нея. Започнаха да се пишат разни жълти статии и неверни неща, като това че съм взимала баснословни суми от банката, за да върша тази работа, разказа тя. Тогава продължила да работи и в кантората и да помага на Кир Петков и Асен Висилев, а положителното било, че успяла да качи 5 кг. Първите няколко пъти след учредяването на "Продължаваме промяната" пък не се престрашила да вземе това решение и да се присъедини към тях. От кантората пък ѝ казали, че ако не стане народен представител няма да я вземат обратно, защото не искали да се политизират, цитира "24 часа". Аз не съм човек, който просто се пуска по течението и няма цялата информация. Спомням си една събота, когато работех в кантората, а през това време водачите на листите са събрани в една зала и започнали да ѝ казват, колко вдъхновяващи личности са срещнали на нея. Седях няколко часа и се прибрах вкъщи и си казах, че и аз искам да са част от хората, които искат да променят нещо, а не да имам сигурна заплата, разказа още тя. 

Ако можех да се върна година и половина - две назад и знам какво ще ми се случи - с всички атаки и песни, бих взела същото решение. Това, което ми взе е комфорта да бъдеш обикновен човек. Всичката плява и помия, която се излива рефлектира и върху баби, майки и роднини. На тях не им става приятно и не знаеш дали ще могат да понесат цялата тази тежест. Факт е, че моите баби понякога са се разстройвали от всички неща, които се изписаха, каза още тя. 

С Мирослав Иванов пък не успели да се оженят заради COVID. Тяхното любимо заглавие пък било "Лена и Мирослав са на романтично пътешествие в Париж", а снимката им била от Тадж Махал в Индия. Атаките срещу мен са били защо нося бели маратонки, или защо в един пъзел от картини Българската национална телевизия така ги е поставила, че все едно се вържа за ръка с премиера, каза още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).