МВР: Пращайте ни записи, сигнализирайте ни за агресивни шофьори

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
12:16 / 05.02.2021
648
От КАТ призовават гражданите, освен чрез медиите, да сигнализират за тях и чрез изпращане на видеозаписи от поставените на автомобилите им видеорегистратори. Това може да стане, като използват имейлите за контакт на сайта на МВР. Това каза по време на брифинг гл. инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция", предаде Нова тв. Той  призова гражданите да подават сигнали на 112 за агресивни шофьори.

От днес до неделя в цялата страна започва специализирана операция за нарушения на пътя.

При акцията от последните пет дни са били установени 126 души, шофирали след употреба на алкохол, 58 след употреба на наркотици и 1310 неизползващи предпазни колани. Констатирани са били 714 случая, при които пешеходците са нарушили правилата за движение и 48 случая, при които водач е отнел предимство.

Близнаков каза още, че за месец януари се отчита спад на загиналите участници в движението с 30 % спрямо 2019 г. Анализът на произшествията е показал още, че 43 процента от тежките произшествия в населените места са с пешеходци. Отнемането на предимство се явява една от основните причини за настъпване на ПТП.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).