Мангъров няма да бъде разследван за думите му, че ваксините убиват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:58 / 13.12.2022
910
Не може да се приеме, че твърденията на доц. Мангъров, че ваксините убиват, са верни или неверни, защото и самите данни на държавните институции също не са подкрепени с нужните доказателства. В настоящия момент никой не може да каже дали доц. Мангъров е прав или не.

Става въпрос за участието на Мангъров в предаването "На фокус". Тогава той заяви, че има починали хора вследствие на това, че са си сложили ваксина, както и че има такива, които се заразяват, боледуват тежко и дори умират, въпреки че са поставили такава.

Тези любопитни твърдения са включени в постановление на прокурора от Софийската районна прокуратура Константин Сулев за отказ от образуване на досъдебно производство срещу Атанас Мангъров за всяване на паника по време на пандемията. Решението е отпреди два месеца, но за него се разбра вчера от пост на самия Мангъров във "Фейсбук" и публикация на "Медиапул", пише "Сега".

Постановлението на прокуратурата е особено интересно, защото в медицинския свят няма колебания за ефекта от ваксините - счита се, че с тях бяха спасени милиони човешки животи, а появата на нежелани реакции към момента е под 1% за България.

То идва на фона на трагичния провал на правителствата ни, които допуснаха България да бъде последна в Европа по ваксиниране и втора в света по смъртни случаи от COVID-19 на глава от населението след Перу. Отношението към Мангъров впечатлява и в сравнение със сходен казус от пандемията - проверката за всяване на паника срещу Асена Сербезова, която като шеф на фармацевтичния съюз предупреди за напълно реален риск да се стигне до дефицит на лекарства.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).