Мирослав Боршош: Пространството на Младежкия театър е спасено

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:24 / 17.06.2022
448
Министерството на регионалното развитие и благоустройството уведоми с писмо Столичната община, че няма да удовлетвори искането на председателя на КЕВР за безвъзмездното предоставяне на имота на Младежкия театър за управление на комисията. Така ръководството на театъра ще може да изпълни проекта си за изграждане на сцена за куклени представления и обособяване на допълнителни работни помещения за артистите, сценичните работници и служителите си.

"Пространството на Младежкия театър е спасено! Благодаря на всички, които подкрепиха каузата! Очакваме създаването на още една сцена за куклен театър в София“, написа заместник-кметът по култура на София Мирослав Боршош в  профила си във Фейсбук. В края на май Боршош с отворено писмо до премиера Кирил Петков се обяви категорично срещу посегателството върху културното пространство.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
02.06.2022 Атанас Атанасов: Министерството на културата застава зад Младежкия театър
30.05.2022 Койна Русева пред Младежкия театър: Това ли е промяната, която обещахте? Това ли е грижата за културата, която обещахте?
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).