Мъртвопиян бездомник пред жилищен вход във Варна държа майка с деца като заложници у дома

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:48 / 08.01.2021
958
Читател на Varna24.bg сподели за неволите си като домоуправител след възникнала ситуация с пиян бездомник, проснат в неадекватно състояние пред входа на кооперацията им в центъра на Варна. 

"Преди няколко дни имах ситуация, в която трябваше да предприема адекватни действия като домоуправител на входа след сигнал на майка с две деца, че не могат да излязат, тъй като входната врата е преградена от мъж в безпомощно състояние, със събути панталони. Жената беше изплашена и не знаеше какво да прави, след като вече беше подаден сигнал на тел. 112. Аз също позвъних и настоях да изпратят полицейски екип. Не бях у дома, съседите ме информираха, че са дошли полицаи и са казали, че е стар познайник и според тях ще си тръгне, когато изтрезнее, както и друг път. 

Тъй като до тялото на човека е имало празно шише от спирт, а от устатата му е излизала пяна, позвъних на тел. 112 отново, този път с настояване да дойде линейка, защото не беше ясно какво е здравословното му състояние. От там отговориха, че са наясно със случая, защото полицията вече е идвала и не се налага да се намесят. 

Позвъних още веднъж на тел. 112 и този път настоятелно заявих, че ако въпросният бездомник според тях няма нужда от помощ, то ние имаме, защото не смеем да го местим и има жени и деца, които стоят като заложници по домовете си и се страхуват да го избутат и прескочат.

Тогава дежурния полицай прояви разбиране и каза, че ще прати хора да го изместят. 

Така на място са се отзовали трима униформени, които са разбудили мъжа и са го изместили някъде другаде, къде, мога само да гадая. В случая полицаите просто са проявили човещина и са ни помогнали за решаване на проблема, но този човек можеше наистина да се нуждае от медицинска помощ, а те не са медици, за да преценят това. Зная, че по принцип при подаване на сигнал за човек в безпомощно състояние на място винаги идва полиция и екип от медици. Разбирам и това, че в момента медиците ни са претоварени от работа.

Проблемът идва и от факта, че отдавна във Варна няма отрезвително, където да настаняват хора в подобно състояние и там да се прецени дали те имат нужда от допълнителна медицинска помощ, тъй като тази преценка очевидно не е работа на полицаите. 

Въпреки цялото разбиране, което проявявам, все пак трябва да е ясно коя е институцията, която може да помогне на гражданите в такава ситуация", сподели нашият читател.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).