Мъж, представящ се за българин в Единбург, проси пари за PCR тест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
18:56 / 08.01.2021
864
Просещ мъж в Единбург, представящ се за българин, успя да трогне десетки хора, че няма средства да се прибере при семейството си в родината, тъй като са отказали да го качат на самолет заради липса на отрицателен PСR тест, пишe "24 часа".

Мустафа Есар бил забелязан да стои върху стари кашони пред банков клон в шотландската столица от 23-годишния Александър Чепелин, който се поинтересувал от неговата съдба. Просещият мъж му обяснил, че се опитва да събере малко пари за тест, защото са отложили полета му от 5 за 9 януари поради липса на такъв.

Александър решил да му помогне, като направи кампания в популярен дарителски сайт за събиране на 150 паунда със снимка на Мустафа и съобщение, че парите са необходими, за да отиде при жена си и децата си. За часове сумата обаче достига до 700 паунда. От историята на Мустафа започват да се интересуват журналисти и неправителствени организации.

Самият Александър се чуди как да му даде толкова много пари законно, още повече че мъжът не говори английски, за да се разберат. След апел за помощ наши сънародници в Шотландия разкриха, че са виждали този мъж да проси в Единбург от октомври с табелка, че е българин. Даже някои са му търсили сметка защо го прави, след като не говори български, а румънски с други просещи в района.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).