Насиленият, по брутален начин мъж от Ямбол, остава с опасност за живота

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:51 / 22.06.2023
666
Все още има голям риск от животозастрашаваща инфекция при пациента, опериран по спешност в Ямболската болница след брутална гавра с него в местен завод, научи "24 часа".

Пред наш репортер хирургът доц. Добромир Сотиров, оперирал 31-годишния работник, каза, че пациентът ще остане в отделението по реанимация за наблюдение, тъй като вследствие на инцидента има риск от развитие на инфекция. Към момента състоянието му е стабилизирано.

"Пациентът постъпи в болницата сутринта на 20 юни с разкъсвания в областта на ректума, причинени от компресор със сгъстен въздух, и с перитонит. В рамките на 2-3 часа от постъпването си беше опериран. Направихме каквото трябва, но дали ще се възстанови напълно или ще има трайни увреждания е рано да се каже. Зависи как ще се справи организмът му, но става дума за пневматична баротравма. От значение е какво количество газ е вкарано, дебита, за колко време", коментира доц. Сотиров.

От районната прокуратура в Ямбол обясниха, че все още чакат  материалите по делото, които били в полицията. Едва след като се запознаем с тях ще мога да ви отговоря на въпросите, каза районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.  Медията попита дали извършителят е задържан, повдигнато ли му е обвинение и ще иска ли държавното обвинение най-тежката мярка за неотклонение.

Прокуратурата в Ямбол обеща официално изявление по-късно днес.

31-годишният работник пострада по време на нощна смяна в частен завод в града. По първоначални данни между него и друг работник  - и двамата от ромски произход, избухнал скандал. Пострадалият е бил атакуван с пистолет от  компресор със сгъстен въздух, който му бил пъхнат в ануса.

"Това е жестока гавра, да го надуят като агне, чак му е скъсан анцугът. Вулгарно и брутално е", коментира братът на пострадалия пред една от националните телевизии по-рано днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...
Първа снимка на зверската катастрофа, която взе жертва
Кристиан едва не убил жена и детето й
Ето колко е средната заплата за март


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).