Полицейска блокада на Spirit of Burgas заради предполагаеми терористи от "Ислямска държава"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:01 / 09.08.2015
2066
Полицейска блокада на втората вечер на Spirit of Burgas заради заплаха от тероризъм. Извънредни мерки за сигурност бяха въведени в съботната вечер на Spirit of Burgas, информира "24 часа".

В страната е в ход масирана полицейска акция за издирването на двама предполагаеми терористи от "Ислямска държава", засечени у нас от агенти под прикритие. Фестивалното градче буквално бе блокирано от полиция, след хилядната публика се движеха десетки цивилни полицаи, а пропусквателният режим бе в пъти по-строг отколкото преди концерта на мегазвездата Роби Уилямс в петък.

Около обед е получена оперативна информация за повишена терористична опасност, която наложила промяна на схемата за сигурност и въвеждане на драконовски мерки. Фестивалната зона е била претърсена метър по метър с обучени кучета. Репортер на "24 часа" забеляха кола на гранична полиция с немска овчарка в нея и в по-късната част на деня. Във фестивалното градче бе вкарана и полицейска патрулка.

Освен наетата фирма за охраната на Spirit-а, пред всеки гейт имаше униформен полицай с металдетектор. МВР служителите проверяваха и личните документи, което в първата вечер не се правеше. Имаше полицейско наблюдение и от покрива на плажното заведение «Нептун» към терена пред главната сцена, където в 22.30 ч. излезе една от най-актуалните банди Kasabian.

Най-голямо оживление се забелязваше в часовете преди концерта и в началото му, полицаи проверяха документи и на хора по плажната ивица.

Според запознати повишената терористична опасност е била свързана с данни, че на територията на страната са влезли мъж и жена, свързани с Ислямска държава. По-наблюдателни зрители са забелязали, че част от полицаите са снабдени с разпечатани на хартиен носител портрети на издирваните.

Не е ясно дали службите са разполагали с оперативна информация за опасност, свързана конкретно със Spirit of Burgas или мерките са взети тъй като това бе събитието с най-голямо струпване на хора в съботния ден.


Виж коментарите (2)

Още по темата (59):
21.12.2016 Ще го бъде ли Spirit of Burgas? Ето какво каза кметът Николов
12.02.2016 Промоутър с интерес към Spirit of Burgas, ще надграждат предишните издания
11.02.2016 Spirit of Burgas в помощ на местната икономика, мечтае и за нови музикални звезди
21.01.2016 Провеждането на Spirit of Burgas това лято е под въпрос
12.11.2015 Бургаски фирми: Преместете Spirit of Burgas от отпускарския месец
10.08.2015 Градът е почистен след Спирита, демонтират главната сцена
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).