Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приемат оставката на Желева и като външен министър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:02 / 20.01.2010Коментари (8)2075
© Burgas24.bg
„Днес в сайта на ГЕРБ ще излезе решението на снощното заседание, в което пише: „Приема се решението за оставка на Румяна Желева от поста външен министър". Това съобщи министърът на вътрешните работи, вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ. Той допълни, че това решение е взето късно снощи, защото правителството не желае повече да се раздухва този скандал. По думите му все още няма утвърдена кандидатура за нов външен министър.

"Всяко едно решение, което се взима в партията, се обсъжда. Снощи имахме заседание. Всички са в ГЕРБ убедени, че отношението към Желева е тенденциозно", посочи Цветанов.

Той заяви, че случаят с Румяна Желева е поредният, при който вместо да се консолидираме, пречим на интересите на България. „Много манипулативно се ползва информацията с цел да се очерни един човек, който напусна работата си като преподавател в Германия, за да поеме един такъв важен пост, коментира още Цветанов.

Припомняме, в писмо до премиера Борисов - написано на 18 януари, Румяна Желева подава оставката си за всички заемани от нея постове. Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар, пише Желева до премиера.

Оттеглянето идва след национален и европейски натиск над българския премиер Бойко Борисов. Междувременно обаче премиерът Борисов заяви, че не приема оставката на Желева от поста й на външен министър, а само по нейно настояване кандидатурата й за еврокомисар е оттеглена.

Това премиерско решение бе съпроводено от гаф, тъй като минути преди Борисов да говори пред медиите от пресцентъра на МС официално изтече информация, че е приел оставката на Желева. По този повод пред журналистите премиерът уточни, че този, който си е позволил да пусне тази информация, ще бъде уволнен.

Източник: news.bg




Още по темата: общо новини по темата: 14
04.02.2010 »
03.02.2010 »
20.01.2010 »
19.01.2010 »
19.01.2010 »
19.01.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега ще стане нещо от рода на съветник на Боко Шланга и Руми Козата пак ще участва в управлението.
0
 
 
браво г-жа ЖЕЛЕВА:илъжсахте доктойно от цасдалта че тенденнзионно положение.предателите дали че чъвстват по добре.,сатото те не ца българи. на накои им че ичка вечно да ги управлажват мазни фисиономии , но съд тъй че крие долна подлокт.
0
 
 
Браво! Това беше най-умното, което можеше да се направи в тази ситуация! Вчера се изписа каква ли не РАЗЛИчНА информация за тази оставка, но явно Бойко е приел и двете й оставки. Реномето на тази жена е сринато вече, т.че просто е абсурд тя да остане на поста външен министър! И още нещо- това, че Желева е некомпетентна, не означава, че всички от Герб са такива, не слагайте заради една всички под общия знаменател! Успех на новия ни външен и на кандидата ни за еврокомисар Кристалина Георгиева, защото по всичко личи, че тази жена е много по-компетентна, отколкото Румяна Желева! Айде, със здраве!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Kатастрофи Великотърновско
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: