Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Присадиха ново сърчице на бебе Кристин
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 30.06.2023Коментари (0)380
©
"Преди две седмици чудото се случи. Имаме си ново сърчице. И работи добре."

Това разкри Иванжелина Терзиева - майката на бебе Кристин, чието сърчице бие с 300 удара в минута и се нуждае от спешно трансплантация на жизненоважния орган от донор.

"Първоначално беше няколко дни отново на устройството ЕКМО, след което успяха да го махнат и да затворят гръдния кош. Екстубираха я наскоро, от дългия период на апаратна вентилация обаче в момента й отнема малко повече време да се справи отново сама с дишането. Премахнаха дреновете, намалиха лекарствата. Продължава да е на парентерално хранене и на обезболяващи медикаменти. На този етап се справя прилично", сподели борбената майка развитието на лечението на Кристин, чиято тежка съдба обедини хиляди в нейна подкрепа. За съжаление има проблем с едно от крачетата на момиченцето, което получава инфекция още в България. Ситуацията е много тежка и сега е стигнало до степен некроза.

"Силно се надавам да успеят да запазят целостта на крачето и да не се наложат по-драстични мерки. Благодаря за неспирната подкрепа, за хилядите пожелания и вяра в нашето малко чудо Кристин!", казва борбената родителка. 

"Няма какво повече да направим, освен да я поддържаме, доколкото е рекъл Бог." Тези страшни думи чуват родителите на Кристин, докато детенцето им лежи в Националната кардиологична болница и се бори за всяка глътка въздух. Там лекарите я крепят с конски дози адреналин, допамин и коротроп, тъй като детето непрекъснато изпада в кардиогенен шок - сърдечният мускул прави по 300 удара в минута! Сърчицето на момиченцето не работи правилно от самото му раждане - не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв. Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на орган в чужбина.

"Поискаха ни 350 000 лв., за да тръгнем. Нямахме откъде да го вземем, но с помощтта на дарители, на които ще съм благодарна цял живот, сумата се събра", разказва през сълзи майката на Кристин.

Транспортирането води до нови усложнения. Налага се спешна операция за поставяне на устройство за поддръжка, наречено ЕКМО.

"Докато Кристин беше на това устройство, престоят в интензивен сектор струваше 2000 долара на ден. За самата машина се плащаха между 3500 и 4500 долара дневно. За него и всички допълнителни изследвания покрай поставянето му сме превели 50 000 USD. Въпреки че сърцето спира няколко пъти - ние успяхме. Вие успяхте! Сега е под наблюдение", споделя майката на Кристин пред България Днес.

Лечението и консумативите за борбеното момиченце продължават, затова от семейството отправят апел за още средства, необходими за множество процедури и разходи по борбата за пълно възстановяване на Кристин. 

КАК ДА ПОМОГНЕМ

Подкрепете бебе Кристин с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG30BUIN95611000705319

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация "Павел Андреев"

Основание: Дарение за Кристин Терзиева








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: