Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Протест в Своге заради съмнение за лекарска грешка
Автор: Екип Burgas24.bg 22:50 / 07.03.2023Коментари (0)471
© БНТ
Жители на Своге излязоха на протест заради съмнение за лекарска грешка. До недоволството на близки и приятели на 38-годишната Ирена се стига, след като жената е приета по спешност в "Пирогов" в края на януари заради перфорация на дебелото черво и последвал дивертикул. Направени са ѝ няколко операции. Близките разказаха, че впоследствие жената получила усложнения, включително перитонит и сепсис. Има увреждане и на различни органи.

От "Пирогов" заявиха, че състоянието на пациентката непрекъснато се подобрява, благодарение на грижите на лекарите, а жизнените й функции са възстановени. Медиците обмислят извеждане от реанимация и превеждане в друго отделение на болница "Пирогов", допълват още от лечебното заведение. Заради усложненото състояние на Ирена близките ѝ са настоявали неколкократно за външен консултант, който да я прегледа, но такъв все още няма. Обърнали се и към здравното министерство. Според близките на жената до момента единственият отговор от тяхна страна е, че е сезиран медицинският надзор.

"Ние се съмняваме в техни грешки, допуснати от хирурзите на трета хирургия на "Пирогов", забавяне на лечението, че трябваше да ни бъде насочено вниманието. Реаниматорите да действат 1 крачка напред, за да бъде тя в състояние да бъде извършена поредната операция, хирурзите да се забавят, а всяко забавяне в този момент за нея беше равно на застрашаване на живота ѝ", заяви Емилия Колева, майка на Ирена.

"Ние очакваме от здравния министър Асен Меджидиев още тази седмица спешно да свика външни консултанти, които да напрвя консилиум, които да отидат в "Пирогов" и да дадат мнение относно нейното състояние, относно нейното лечение, тъй като тя вече има увредени органи и ние искаме тя да бъде върната към нормалния си начин на живот", заяви Теодора Колева, сестра на Ирена, пред БНТ.

"Организирахме този протест, за да окажем съпричастност за семейството на Иренка, за да покажем и да изразим гласно несъгласието си с дадената ситуация и да кажем, че чакаме Иренка да се върне здрава у дома", коментира Лъчезара Николова, приятелка на Ирена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: