Работодател към служителите си: Ще чупя ръце, ако пак видя найлона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:12 / 23.06.2023
624
Близо 20 хиляди сигнала за нарушени трудови права са получени във структурите на КНСБ за миналата година, най много са те за здравословните и безопасни условия на труд, заплащането и ползването на почивките и отпуските . За първи път синдиката е изготвил и класация -  "Топ 10“ на нарушенията, за които се жалят работещите, съобщава БНР. 

В Топ 10 от оплакванията е: "Възлагат ми работа, която не е свързана със задължения по длъжностна характеристика". Следват: "Не се извършват профилактични медицински прегледи", "Не ми заплащат труда за работа, която поемам на отсъстващ колега", "Не ми дават възможност да ползвам целия платен годишен отпуск", "Назначен съм на една длъжност, а работя друго". От КНСБ обаче се тревожат от новите сигнали. Въвеждат се неизпълними за работниците норми. Вицепрезидентът на профсъюза Тодор Капитанов:

"Това е новото острие на работодателите - да не заплащат достатъчно труда на работниците и служителите и затова те стоят на минималното възнаграждение или  по-малко от него за страната".

Не липсват и оплаквания за тормоз на работното място. От синдиката показват снимка на саморъчно написана от директор на учреждение бележка със заплаха към служителите:

"Пише: "Да не се лепят найлонови пликове по гишетата!!!". Търкал съм всичко със спирт и, забележете: "и ще чупя ръце, ако пак видя найлона", и подписът, това е подписът на работодателя. Няма да поменаваме кой е. Той ако има смелост, ще си каже кой е и защо го е направил".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мним адвокат печели на гърба на неграмотни хора, пострадали при к...
Задържаха младеж, дрифтирал около паметник
Зрелостниците ще получат всички точки от проблемната задача от ма...
Почина най-тежкото българче, което на 12 беше 190 кг
Много плажове може да останат неохраняеми
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).