Ревизоро: Бургaс има достатъчно вода, няма опасност от криза

Автор: Гено Петров
Коментари (0)
11:52 / 01.02.2021
2149
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков инспектираха състоянието на язовирите в регионите на  Варна и Бургас. Те дадоха и специална пресконференция в в Заседателната зала на Община Бургас.

"Практически е невъзможно да се построи язовир в Бургас или където и да е в България. Целта ни беше да вземем язовирите  и да ги превърнем в резервоари за Бургас. Те трябва да се използват за питейно-битови нужди. Нито Варна, нито Бургас трябва да се притесняват, че няма да имат вода. Няма никаква причина да се обявява извънредно положение. По нормалната  процедура чрез обществена поръчка ще бъдат изградени водопроводи."

"Закупихме тръби помпи, изготвихме проектите. Съоръженията са подготвени. Сега в момента нямаме място за притеснения. Ще дадем възможности Бургас да получава вода от няколко места - язовирите "Камчия", "Порой", "Ахелой" и "Ясна поляна", заяви екоминистърът Емил Димитров.

"Не може всичко аз да върша. Не мога да съм навсякъде. Имаме около 800 обекта. Няма да бъда депутат. Тук съм да помагам. Трябва да си пазим язовирите. Миналата година много от сондажите, защото не всички градове имат язовири наблизко, започнаха да пада и да пресъхват. Ще дойде време, когато към язовирите да се закачат вече действащи язовири. Пловдив, например, вече иска сондажите да се закачат към една каскада. Там обаче е сложно и ще направим всичко възможно да закачим язовир "Кричим" към Пловдив. Все пак трябва да помагаме на втората столица на България и да задоволим голяма част от Тракийската низина", допълни Ревизоро

"Всички български граждани, които живеят по Черноморието трябва да са спокойни. Вода ще има за всички. Няма да има воден режим. Тази година водата ни залива", допълни го Нанков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
20.04.2021 5 язовира преливат, сред тях и "Камчия"
15.04.2021 Язовир "Камчия" прелива
04.04.2021 Язовир "Камчия" пълен над 98%!
07.01.2021 Вълчо Чолаков за водната криза: ВиК- Бургас е на ход!
06.01.2021 Ревизоро говори за водната криза в Бургаско
18.12.2020 Възможно ли е Бургас да се водоснабдява с обезсолена морска вода?
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).