Ще отпадне ли Несебър от списъка на ЮНЕСКО?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:17 / 09.06.2023
933
Има риск Старинен Несебър да отпадне от списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това казаха днес от сдружение "Месемврия 2020“ на пресконференция в национален пресклуб на БТА – София.

Георги Шишманидов от сдружение с нестопанска цел "Месемврия 2020“, Кръстьо Пеев от сдружение с нестопанска цел "Обществен съвет Несебър“, Ивайло Ляхович от сдружение с нестопанска цел "Старият Несебър“ и Константин Иванов - икономист и общественик, разказаха какви са дефицитите и пропуските в предприетите мерки, довели до опасността Несебър да загуби статута си на град на световно и културно наследство. Според тях това е резултат от системно бездействие от страна на различни отговорни институции през годините, както и възможни решения, съобщи Travelnews.

Преди конференцията днес представителите на сдружение "Месемврия 2020“ са имали среща с министъра на културата. "Това е първата стъпка от 12 години насам на реална комуникация между гражданското общество на Несебър и институциите в тази държава“, заяви Кръстьо Пеев от СНЦ "Обществен съвет Несебър“. Той обясни, че те са организация от граждански сдружения на Несебър, които през последните години активно се борят за опазването на Несебър като град и световно културно наследство, опазването на неговото бъдеще и неговото минало.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).