Стартира Mеждународното компютърно подпомагано учение SEESIM 12

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:48 / 15.10.2012
1536
Днес стартира Международното компютърно подпомагано учение за страните от Югоизточна Европа SEESIM 12. То се провежда от 15 до 19 октомври 2012 г. под ръководството на САЩ, с подкрепата на Швеция. Тази година домакин на учението е нашата страна.

Ръководители от българска страна са министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на отбраната Аню Ангелов. Подготовката на учението премина под прякото ръководство на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев. В учението участват Албания, Босна и Херцеговина, България, Италия, Македония, Сърбия, Украйна, Хърватия, Черна гора, Швеция, САЩ и Бригадата "Югоизточна Европа" (SEEBRIG). Страни наблюдатели са Грузия и Молдова.

Целите на учението са насърчаване на сътрудничеството, координацията и взаимодействието при гражданско-военните операции, подобряване реакцията при извънредни ситуации между страните от Югоизточна Европа и повишаване на възможностите за реално използване на процедурите за национално, регионално и международно взаимодействие и координация при извънредни ситуации.

Учението SEESIM 12 се ръководи от щаб на експертно ниво в рамките на Оперативния център за извънредни ситуации (ЕОC) за България, който работи в сградата на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР. В дейността на щаба в Оперативния център(EOC) участват експерти от МО, МФ, МВнР, МИЕТ, МТИТС, МРРБ, МОСВ, МЗ, МЗХ, БЧК, ДАНС и от Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност - CERT Bulgaria.

Оперативният център за извънредни ситуации поддържа връзка с оперативните центрове (EOC) на другите страни, участващи в учението, и с международните правителствени и неправителствени организации. Осъществява се постоянна връзка с групата за контрол на учението за България и с щаба във Военна Академия "Г. С. Раковски".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).