Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ветеринар спаси хвърления отвисоко котарак Трошко
Автор: Екип Burgas24.bg 10:03 / 28.01.2021Коментари (3)565
©
Ветеринарен лекар от Пловдив успя да спаси паднало от висок етаж на многоетажен паркинг улично коте. До момента Трошко, както е кръстен четирикракият късметлия, е претърпял пет операции. Само имплантите, които са му поставени, струват над 2 500 лева, предава "Монитор".

След почти едномесечен престой във ветеринарна клиника, операции, кръвопреливания, рентгенови снимки, ехографии и кръвни изследвания, Трошко е натрупал сметка от над 5 000 лева.

Доброволци и състрадателни хора са успели да съберат около 3 000 лева и според тях никак няма да е честно разликата да бъде поета от ветеринарната клиника, спасила рошавия бездомник. А неговата история е потресаваща. Предполага се, че може да е изхвърлен от многоетажен паркинг. И тъй като Трошко е едър котак, паднал тежко на четирите си лапи и се натрошил целият.

Имал е късмет обаче да тупне в краката на случайно минаваща покрай паркинга пловдивчанка, която не могла да остане безучастна към тежко раненото коте. Тя погледнала нагоре, но не видяла никой по етажите на паркинга. Според природозащитници най-вероятно става дума за жестокост към животното, а не че то само е скочило от високото. Жената взела в ръце едва дишащото коте и започнала да обикаля клиниките в града.

В крайна сметка по-късно Трошко бил приет от д-р Васил Капашиков, който не се поколебал да оперира.

"Приехме Трошко преди около 20 дни със счупени всички крайници. Много неприятна фрактура в лакътна става на двата предни крака, а на задните фрактурата беше на тибия и на тарзална става, сакро-илиачна дислокация. Трябваше да изчакаме няколко дни преди да оперираме, за да преценим дали има вътрешни травми. Изключихме коремен кръвоизлив от други органи“, обясни след петата операция на Трошко д-р Капашиков.

По думите му е изключително трудно, когато в клиниката дойде животно със счупени четири крайника, да се прецени как е неврологично котето.

"Нямаше данни за черепно-мозъчна травма или за гръбначно-мозъчна травма. Периферните нерви на четирите крайника бяха със запазена проходимост. Има лека степен на нервоплексия, но се надявам да се възстанови след няколко седмици. Ще трябва физиотерапия“, обясни още ветеринарният лекар.

Според него Трошко е млад котарак – между 4 и 6-годишен, поради което има шансове да се възстанови.

"Никой не го е потърсил до момента, така че сигурно е бил бездомен. След като се възстанови,  ще бъде осиновен. Вероятно ще живее в някой хубав дом“, се надява ветеринарният лекар д-р Капашиков.

Инвестбанк АД

BG86IORT80481092109400

ВПКВЕТ ЕООД

Основание: Трошко

PayPal:

bastetra@abv.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трошко е умрял скоро след като напуска клиниката на лансирания като единствен на света ветеринар кандидат общински съветник, посягащ на хора и крадящ и надписващ сметки. Спрете да лансирате това неуравновесено л***но
0
 
 
Намерила го е една дама. Нека тя сподели на кой паркинг, кой ден и към колко часа. Всички паркинги имат видеонаблюдение. Прави се проверка след подадена жалба за проявена жестокост към животно. Вероятно на записа ще се види следното: тъп охранител или собственик на трошляк залавя и мята Трошко през парапета (то там прозорци няма ами са едни отдушници на повечето паркинги надземни). Вижда се кой е (или служител или посетител, който може да се идентифицира по номер на колата) и му се завежда дело. От там ако трябва съдия изпълнител описва дори легените на майка му и със средствата се покриват щетите. Глобата и присъдата са си отделно. Та това е което е необходимо да се случи, иначе само си правим вятър и си пращаме разни пейпали и айбани из мрежата.
+1
 
 
Капашиков е много добър лекар - спасявал ми е животни, които много лекари отписаха. Браво, докторе, продължавай все така !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: