Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаският плаж стана предградие на Комлука! Така ли искаме да изглеждаме пред туристите?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:15 / 05.08.2017Коментари (29)39302
Бургаският плаж се превърна в предградие на Комлука. Тази стряскаща констатация направи днес репортер на Burgas24.bg по повод десетките сигнали, които заливат редакционната ни поща от началото на лятото.

Както съобщихме, обезверени от апатията на институциите, гневни читатели всеки ден търсят нашето съдействие за справяне с нарастващия проблем, свързан с липсата на елементарна хигиена и човешко поведение.

Най-страшно е положението на бургаския плаж! Тъй като голяма част от ромското население не работи и нито работи или пък учи, не е нужно да чака уикенда, за да се порадва на морето. По тази причина всяка сутрин огромни тумби се изсипват на пясъка, опъват чаршафи вместо хавлии и с поведението си отблъскват нормалните хора. Те се къпят в морето направо с дрехите, хвърлят отпадъците си където сварят, сякаш плажната ивица е огромен кош за боклук на тяхно разположение, облекчават физиологичните си нужди отново там - където играят децата им.

Днес наш репортер реши да провери на място действително ли нещата излизат извън контрол. Оказа се, че отдавна са излезли. Това, което заварихме не може да се опише с думи, затова ви предлагаме да гледате нашето видео.

Тумба смугли индивиди, навлечени с потни одежди, нагазиха във водата, образувайки кръг. Двама по-млади цигани превърнаха морето в арена на някакъв нов вид борба, докато другите пламенно ги окуражаваха. В същото време малки циганчета скачаха от моста директно в морето - нещо, което май беше забранено. Невъзможно е да обясниш на тези хора, че така не бива, че не е редно. Ромите винаги ходят на големи групи и стават агресивни, ако се опиташ да им отнемеш това, което считат за свое изконно право.
© Burgas24.bg


При всичко казано дотук, не е никак странно, че бургазлии бягат от собствените си плажове и поемат кой към Гърция, кой към Турция. А какво да говорим за туристите - това ли е лицето, с което искаме да представяме България пред тях?
Истината е, че с всеки изминал ден Бургас по-категорично оправдава етикета най-добър град за живеене... но само за ромите!

Както Burgas24.bg с нежелание отбеляза още преди година, бургазлии загубиха райския кът на Стария Бургас, така както преди години загубиха красивата плажна ивица на Комлука - Южният плаж отдавна е превърнат в сметище, а циганите са вдигнали бараките си върху самия пясък. Простосмъртен там не може да отиде лесно, а ако случайно се озове безопасността му не е гарантирана. Дали скоро същото няма да се случи и с Централния плаж на Бургас?









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2017 г.
0
 
 
Като са роми,нямат ли право да влизат в морето?
0
 
 
Нека парво да поработкт а после да ми по4иват на морето или в планината.
Aнонимен
на 06.08.2017 г.
+1
 
 
Така е вече не сме в България,а в Мангалия!Честито.Май вече няма смисъл да празнуваме 3ти март.
0
 
 
Те превзеха най хубавия квартал на Бургас ,та искате да не превземат и плажа .Така е нищо не се прави по въпроса а те се размнужаваттттт.
-2
 
 
Вместо да ги дискриминирате по добре ги интегрирайте . Когато сте в чужбина не ви е приятно да ви дискриминират. България е същто тяхна родина . По добре да им се помогне да се възпитат и да се научат как да се държат на обществени места.
Aнонимен
на 06.08.2017 г.
+1
 
 
Знаете ли защо на ковчезите за цигани има дупки? За да могат червеите да излизат да повръщат.
0
 
 
И още нещо - по логиката на Val Dacheva - щом няма работа - хайде на плаж!!!)))) Прекрасно мислене, нали??!!
+4
 
 
Аз не съдя по цвета на кожата, но съдя по поведението. Ако има цигани на плажа - ще отида другаде. Те имат право да ходят където си поискат, но аз не искам да си викат един на друг (като цигани))) на главата ми, да се карат помежду си (винаги), да цапат около мен....неприятно е. Каквито и да бяха, щеше да е гадно. А колкото до работата, която трябва да им се даде , Val Dacheva - на Вас кой Ви я "даде"? Дойде ли някой да Ви каже - елате да работите при мен, всичко ви е уредено? Кой ни даде на всички нас работа? Какво значи да им се даде работа? Всички ние сами сме се постарали да си я намерим - учили сме, или не сме (има хора, които работят с ръцете си и не им трябва никакво образование, след гимназия), но всеки се е постарал да намери как да си изкарва хляба с РАБОТА! Циганите са тези, които са открили, че няма нужда да работиш. В това отношение не можете да ги защитите, защото минаха години и вече е ясно, че проблемът не е, че нямат възможности, а че не ги искат. От всички програми Еразъм, Аз мога и т.н за професионални квалификации, те си избраха отново пътя на най-малкото съпротивление и станаха специалисти по социални помощи!! Тази песен с горките цигани, без никакви възможности, започна да се изтърква. Естествено, че има подбор. Вие не избирате ли сама познатите си? Невъзпинатите, мръсни, шумни, нагли, безочливи хора - никой не ги иска до себе си. Имаме право на избор!
+2
 
 
В Турция така ли правите??? Бият ви и им помагате????? Ай прибери ги и тези
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: