Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Лешникотрошачката"ще разкаже вълшебнатаистория за Маша и Принца на бургаска сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 08.02.2021Коментари (0)690
©
Популярната история по обичаната приказка на Е.Т.Хофман"Лешникотрошачката“,по която Пьотр Илич Чайковски е сътворил безсмъртното си едноименно балетно произведение, ще бъде представена с целия си сценичен блясък на 12-и февруари, петък, от 19 часа, в залата на Бургаската опера.Придобилата световна популярност балетна постановка и превърнала се в задължителна част от коледната програма на всеки музикално-сценичен театър щеше да бъде представена в средата на м. декември 2020 г., но поради противоепидемичните мерки, тя бе отложена за периода след възобновяване на сценичната дейност.

В петъчната вечер, която се надяваме да се превърне в празнична за всички любители на балета, артистите ще разкажат – чрез средствата на изящното танцово изкуство,историята за чудния сън намалката Маша и приказната метаморфоза, превърнала Лешникотрошачката в принц.

Забележителната хореография и режисура на проф. Хикмет Мехмедов съчетават най-доброто от класическите традиции с неговия перфекционизъм — по отношение на детайлите, скритите зад всяко движение послания и вълнуващия емоционален пълнеж на изградените образи.

Освен солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера – Бургас, в сценичната феерия в Зала Опера ще се влеят талантите и на децата от Детски балетен театър “Капка“. Впечатляващата сценография и костюмите са създадени от Радостин Чомаков, репетитор на постановката е Галина Калчева,  помощник-режисьор  – Петър Тихолов. Вълшебната история, обичана и от децата, и от техните родители, на сцената ще пресъздадат солистите: в ролята на Маша – примабалерината Иванина Иванова,която в края на ноември 2020 г. бургаската публика гледа в ролята на Фея Люляк в "Спящата красавица“, Лешникотрошачката  – Емил Йорданов/в партньорство с премиер-балетиста на Бургаската опера и Софийската опера и балет, Иванина Иванова направи своя забележителен дебют като Одета/ Одилия в "Лебедово езеро“ – през м. август, като спектакълът на "балета на балетите“ бе посветен на тържественото честване на 70-годишнината на проф. Хикмет Мехмедов на сцената на Летния театър/,Черната кралица – Яна Бердута /дебют/,Дроселмайер – Светлан Николов.В мащабния балетен спектакъл участват още: Полина Иванова,Добрина Бахова,Адриана-Мария Манасиева, Даниела Туртуманова,Патрисия Суарес, Лора Пехливанова, Мария Габарова, Анелия Иванова, Ивана Фиалковска,Натали Иванова, Ива Овчарова, Елена Георгиева, Натали Иванова, Бианка-Хелън Джованели, Елена Георгиева, Рая Чакърова от ДБТ "Капка“, Теодор Цаков, Даниел Тичков, Огнян Иванов, Стефан Типикови др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: