Нова версия: Повреденият телефон на Никол крие зловещата тайна за смъртта й

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
14:47 / 02.09.2017
22651
Ключът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е скрит в телефона й, а в него има доказателства, уличаващи извършителя. Мобилният апарат обаче е повреден и всички опити той да бъде ремонтиран са ударили на камък, пише "Монитор", позовавайки се на източник, запознат с разследването. 

Телефонът на петокласничката бе открит в контейнер за смет близо до мястото на екзекуцията. По апарата няма следи от удари, но така или иначе той не работи.

"По всяка вероятност мобилното устройство е било потопено във вода или залято с друга течност, за да бъде повредено умишлено. Не е изключено да е използван и друг механизъм за повреждането му", коментираха разследващи. По разпореждане на прокуратурата телефонът е изпратен за техническа експертиза с основна задача да се извади цялата информация от харддиска, ако това изобщо е възможно. "Възлагаме огромни надежди на тази експертиза, тя е най-важната и ако успеем, ще знаем какво е правила Никол в деня на убийството, с кого е говорила, какви съобщения е изпращала и получавала", коментираха криминалисти. 

На този етап се знае единствено, че убитата ученичка и 15-годишният Иван, арестуван за убийството й, не са водили никакви телефонни разговори нито в деня на убийството, нито когато и да било. Това е показала експертизата на телефона на арестувания осмокласник. 

Двамата са комуникирали само през Facebook, но пък профилът на Иван в социалната мрежа е изтрит и до момента не е ясно с кого той е поддържал връзка. За изтрития профил във Facebook е назначена отделна експертиза.

Виж коментарите (11)

Още по темата (29):
07.02.2023 Ексклузивно: Уби ученичката Никол в "Меден рудник", днес е на свобода!
22.11.2019 Бащата на убитата в "Меден рудник" Никол: Какъв е смисълът да се хващат престъпници, когато ще ги връщаме обратно на улицата?
20.11.2019 Иван, заклал ученичката Никол в "Меден рудник", ще лежи с 2 години по-малко в затвора!
28.03.2019 Апелативен съд потвърди: 8 години затвор за убийството на Никол в Меден
рудник
02.12.2018 Убиецът на Никол недоволен от присъдата си, обжалва на втора инстанция
29.09.2018 Бият и тормозят убиеца на Никол зад решетките
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).