Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Ню Йорк Таймс" със статия за Бургас и региона
Автор: Екип Burgas24.bg 15:33 / 20.07.2016Коментари (6)13697
©
Много е приятно да опознаеш Бургас, като се разходиш пеша, но понеже е голям град, по-добре е да вземеш велосипед под наем. Това публикува вчера в авторитетното американско издание "Ню Йорк Таймс" журналистът Лукас Петерсън, който води рубрика за най-изгодните и приятни дестинации за почивка в света.

"Когато за първи път стъпих върху горещия пясък на България и видях брега на Черно море, си помислих: "Това трябва да е океанът". Така започва туристическият очерк на журналиста Лукас Петерсън. Само преди дни той е посетил България, за да разгледа и сравни цените и условията за отдих, които предлага нашият туризъм.

Петерсън каца в София със самолет, взима кола под наем и се отправя към морето. Пътьом се отбива до Хасково, за да присъства на сватбата на своя братовчед Матю, който се жени за българката Таня и продължава към Бургас, където отсяда в хотел в центъра на града.

Първото нещо, от което е впечатлен, е Арменската църква "Сурп Хач", построена през 1673 г. Той споделя още: "Всъщност, цялата област е пропита с история. Обичам богатата история, с която са пропити райони като Бургас и близките градове Несебър и Созопол".

Лукас Петерсън е впечатлен от артефактите от бронзовата епоха в Археологическия музей в Бургас и добавя, че там може да се види най-старата открита мраморна статуя в България само срещу 5 лв. вход, а срещу 10 лв. може да посетиш всичките четири музея в града.

Освен от историята, Петерсън остава впечатлен от качеството и цената на храната в Бургас. Най-много му харесват шопската салата, кашкавалката и морските деликатеси - миди и панирани калмари.

Журналистът разказва още, че най-добре е да разгледаш Бургас с велосипед под наем. Най-изгодна, според него, е магнитната карта за 10 лв., а велоалеите са удобни. На колело той разглежда и описва Морската градина като просторен парк по протежението на крайбрежието, с арт инсталации, басейн, Летен театър, велоалеи и чудесен изглед към морето.

Петерсън посещава още древните градове Несебър и Созопол, където отново сравнява качеството и цената на храната, както и предлаганите стоки и сувенири.

В края на статията си журналистът описва бургаската ивица като красив и обширен плаж с бял пясък и заключава "чудя се, как досега не съм посещавал тази част на света".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.07.2016 г.
0
 
 
Добре,че не се е разходил по Тройката.
Aнонимен
на 20.07.2016 г.
0
 
 
Ами как да посетиш тази част на света като все още питате , защо е западна Европа като е на изток от сащ . И не знаете колко щата имате изобщо да не говорим за други работи .
+1
 
 
Сега да чакаме нашествия от американци. Къде са виждали такива цени на храна и то с вкус. А и алкохол по заведенията посред бял ден. В цяло Чикаго не видях местенце на открито да седнеш да изпиеш една ледена бира и да запалиш цигара. А музея в Ню Йорк събрали неща от цял свят,всичко забърсано от някъде .Само залата с индианците си е тяхна . С тази двеста годишна история какво да имат.
-1
 
 
Нямам нужда Ню Йорк Таймс да ми пишат статии за Бургас и региона..Стойте си ши*ани янки грешка на природата в ши*аното си гето наречено САЩ...Скоро няма да ви има и да мислим за вас.
Aнонимен
на 20.07.2016 г.
+1
 
 
Нищо не казва за Слънчев бряг ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: