Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Представиха новата учебна програма по краезнание "Моят град Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 10.05.2021Коментари (0)1383
©
В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий – 11 май, в Бургас представиха новата учебна програма по краезнание. Събитието се проведе в новата Библиотека на града, а на него присъства кметът Димитър Николов, по чиято идея стартира общинската програма и авторът на учебното помагало за новия предмет и председател на бургаското Дружество на краеведите "Георги п. Аянов“ – ставрофорен иконом Захарий Дечев.

"Благодаря на отец Захарий за труда по написване на новото учебно помагало по най-новия учебен предмет – "Краезнание“ и за това, че успя да събере ценна информация за нашия край и я пресъздаде толкова увлекателно. Убеден съм, че с нашата нова учебна програма децата с любопитство ще изучават и ще разберат в колко интересен град и регион живеят, а така ще го заобичат още повече. Разчитам на директорите и преподавателите в бургаските училища да направят максимално достъпно до децата това знание за идентичността и историята на Бургас", сподели кметът Димитър Николов.

Учебната програма по краезнание " Моят град Бургас“ ще обхване децата от трета и четвърта предучилищна група и учениците от основната образователна степен /1-7 клас/. Тя ще улесни работата на учителите краеведи и ще разшири знанията на децата и учениците за родния край.

Програмата стартира от новата учебна 2021/2022 година в детските градини на Община Бургас, а в училищата ще се обучават по нея учениците от първи и пети клас. Всяка следваща година към програмата ще се добавят нови класове.

Тематичните дялове, предвидени в програмата, са "Географски забележителности на Бургаския край“, "Пътеводител във времето“, "Незабравими имена“, "Родословни корени“, "Моето училище“ и "Моята детска градина“. Занятията и часовете ще се провеждат по един път седмично.

В училищата ще бъдат създадени краеведски кътове и ще бъдат изградени клубове по интереси. Предвидени са посещения на културни забележителности на родния град Бургас и екскурзии до близки местности. През лятото Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас ще организира училище по краезнание.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, инж. Виолета Илиева – началник на Регионалното управление по образование, служители на Регионалния исторически музей и на Регионалната библиотека, както и директори на бургаски учебни заведения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: