Синът на Илиан Илиев в най-откровеното си интервю

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:39 / 14.01.2021
901
Талантливият футболист Илиан Илиев-младши е основен състезател на Черно море и младежкия национален отбор. 20-годишният плеймейкър е юноша на варненския клуб, имаше престой и в Португалия, където преди време с голям успех игра баща му Илиан Илиев. Сега Младши е под крилото на баща си на стадион "Тича", като споделя, че той е доста строг и критичен спрямо него.  

Роденият на 20 август 1999 година Илиан даде откровено интервю пред БЛИЦ, в което говори за първите си стъпки във футбола, амбициите, както и по други теми: 

- Илиане, с кого и къде прекара коледните и новогодишни празници? Какво си пожела да ти се случи през 2021 г.?



- Бях със семейството, на Коледа се събрахме тук - във Варна, с нашите и леля ми. Новата година пък посрещнахме в Пампорово със семейни приятели. Пожелавам си на първо място да съм здрав, нека всички бъдем здрави. Това е най-важното. И да имам успехи с Черно море и трансфер в чужбина.

- Успя ли да караш ски, докато беше в Пампорово?



- О, разбира се. Много обичам да карам ски. От 4-годишен съм ги яхнал, но вече не карам, защото се пазя. В редките случаи, когато съм на ски, съм изключително внимателен, тъй като не искам да се контузвам. Футболът е на първо място. 

- Равносметката за изминалата 2020 г.?



- Считам, че доста вдигнах нивото през изминалата година, а и като цяло откакто се върнах от Португалия. Да, мога повече и ще продължа да се надграждам и да давам всичко от себе си - в тренировките и мачовете. 

- Черно море зимува на седмото място, каква е целта ви този сезон?



- Всички в отбора искаме да играем добре, да изградим стил. И сме сигурни, че ще дойдат добрите резултати. Не крия, че основната ни цел е Купата на България (б.р. - "моряците" ще се изправят срещу ЦСКА в 1/8-финалите). Преследваме и място в първата шестица. Треньорският щаб и футболистите искаме да радваме феновете. Надяваме се по-скоро ситуацията да се нормализира и публиката отново да бъде по трибуните. 

- Спомняш ли си датата 30 август 2019 г.? 



- Да - дебютният ми гол в елита на родния футбол. Вкарах на Дунав (Русе) при равенството 1:1. Доста емоционален момент за мен. Това беше първият ми мач, в който бях титуляр за Черно море, и успях да се разпиша. Посветих гола на семейството ми. Чувството не може да се опише, винаги ще помня този момент. 

- Какво научи за двете години, в които игра в Португалия?



- Периодът там доста ми помогна - и футболно, и извън футбола също. Помогна ми да стана по-самостоятелен, по-отговорен и доста по-дисциплиниран. Чисто футболно там подобрих доста играта си. Преди да отида в Португалия бях по-статичен на терена, но там започнах да се движа повече. 

- В кое първенство се стремиш да заиграеш? 



- Всеки млад футболист мечтае да бъде в клуб от Топ 5 първенствата на Европа. Старая се това да се случи. Надявам се и на тази крачка. Харесвам испанския футбол, но това не значи, че искам на всяка цена да заиграя в Испания. В който отбор от Топ 5 първенствата да премина след време, все ще е високо ниво и голямо постижение.

- По-трудно или по-лесно е, когато треньор е баща ти?



- В началото ми беше доста трудно докато съотборниците ме приемат. Но колективът в Черно море е страхотен и бързо ме приеха. Вече няма притеснения относно това, че баща ми ми е треньор. Той е доста строг и критичен. Понякога анализираме представянето ми, не само на разбора в съблекалнята. Има моменти, когато ми обяснява дадени ситуации къде съм сгрешил и как е трябвало да отиграя, но това е нормално. 

- Илиев-старши ли те запали по футбола и помниш ли първия допир с футболната топка?



- Нашите никога не са ме бутали да ставам футболист, сам съм се запалил по любимата игра. Дори не са ми давали топка. Разказвали са ми как когато съм бил 3-годишен, съм взел една пластмасова бутилка от масата, и съм започнал да я подритвам. Те веднага ми купили надуваема топка-диня. Дори съм ритал и истинските дини, мислейки си, че е топка... (б.р. - смее се)

- Илиев-старши е бил много техничен футболист, опитваш ли се да му подражаваш?



- Да, доста техничен е бил. Дали му подражавам? Сега футболът е различен, не е като в миналото, когато той е играл. Гледал съм му клипове и съм се захласвал по това, което прави с топката. Но и аз не съм по-малко техничен. Баща ми много би се радвал да задмина успехите му.

  

- Кой е идолът ти?



- Иско от Реал (Мадрид). Той е любимецът ми от съвременните играчи. Както и Кристиано Роналдо. Ако баща ми играеше сега, щях да се възхищавам на него. 

- Любим клуб в чужбина?



- Реал (Мадрид) и всеки отбор, в който Роналдо отиде. Кристиано показва, че не само талант е нужен, а и доста работа, за да пробиеш във футбола и да станеш голям играч.

- Основен състезател си на младежкия национален отбор, с който беше близо до класиране на европейското първенство. Какво не достигна на тима, воден от Сашо Димитров, да вземе квота за големия форум?



- Имахме големи шансове. Мачът с Полша беше ключов, но за жалост завършихме 1:1. Можехме да отбележим втори гол, но малшанс ни лиши от успеха. 

- Очакваш ли първата повиквателна за мъжкия национален отбор?



- Ако се представям добре с екипа на Черно море, е нормално да се надявам на повиквателна. Не само аз, а и някои от съотборниците ми също.

- Какво обичаш да правиш в свободното време? 



- Да прекарвам повече време със семейството - с баща ми, майка ми и сестра ми. Много обичам също да се разхождам, както и да играя на компютърни игри - не само ФИФА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).