Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хазяйка от Созопол към пловдивчани: Простаци от провинцията
Автор: Екип Burgas24.bg 07:34 / 03.08.2015Коментари (102)2662
© Burgas24.bg
Почивката на пловдивско семействос е превърна в кошмар заради псуваща ги хазяйка. Ето и разказа им:

Намерихме квартирата в интернет. Хареса ни, че е в новия град, че има дворче, в което да играят децата и че е близо до морето. Цената ми се стори поносима, макар че после изчислих, че не е точно така.

За апартамент ми поискаха 50 лева на вечер, като апартаментът се състоеше от две стаички с широк, незатварящ се добре портал между тях и малка тераска. Баня и тоалетна бяха заедно, направени от бивше коридорче, а коридор към апартамента нямаше. Влизаше се от общия. Че липсваха нормалния брой хавлии, чаши, сапунче, различни по големина възглавници, защото все пак това се водеше с гръмкото име семеен хотел, няма да го правя на въпрос. Че обявената в рекламата кухня беше на друг етаж, обща за всички, а в нея имаше един котлон, една тенджерка, някакво странно канче и двупотопна кафеварка, също няма да го правя на въпрос.

Първо ме изуми цупенето на хазяите, че децата играят на двора. Мачкали моравата, вдигали шум, пречели на съседите. А съседските деца вдигаха двойно повече шум и пречеха на нас, но нищо не можехме да кажем. После се оказа, че ако искаме да ползваме климатика, се плащат 10 лева допълнително, а това го нямаше в обявата. Обявеното "тихо място за отдих и релакс" се оказа пък на шумна улица, на която денонощно се движеха коли, а от двете страни имаше по една кръчма с чалга, която гърмеше до първи петли.

И след всичко това нямаше да ви пиша, ако не станах неволен свидетел на разговор на хазяйката с нейна приятелка от града. Те си мислеха, че всички са се изнесли на плаж, но в този ден ми беше много горещо и мъжът ми отиде с децата, а аз останах на терасата да чета книга с надежда за някакъв полъх. Двете дами не ме видяха и седнаха на кафенце точно под козирката на балкона ни.

Ох, да видиш! Никога не случвам на гости, заоплаква се нашата наемодателка. Все простаци от провинцията, все разни с претенции. Тези на втория етаж си докарали децата и ми събориха саксията с мушкато. Толкова са стиснати, че не ходят сутрин да закусват в ресторанта отсреща, а мъжът ходи да купува банички и боза и им ги носи в стаята. Сигурно ядат по нощните шкафчета, нарочно не им сложих маса вътре. Оня ден си донесоха бира и цаца и после я ядоха на вестник на балкона. Простаци! Горните пък са едни странни. Ядат само плодове и сок капе навсякъде. Оня ден имаше по плочките долу. Аз да не съм им слугиня да им бърша!

А тези пенсионери в лявата стая стават по тъмно на плаж да ходят. И с тоя бастун по стълбите, направо ми го забиват в ушите. Пък като казах стълбите - другите от Стара Загора са с толкова разхайтени деца, че не си мият краката на външната чешма, ами ми внасят пясък в коридора. Влизат направо с джапанките. Никой не им е донесъл пантофи. Простотия, сестро, простотия и тъпотия! Всяка година сме принудени да ги търпим!

След това приятелката започна да одумва нейните квартиранти, които носели дрехи втора употреба и пиели бира по цяла вечер, а хазяйката запали барбекюто и започна да вари компоти от сливи в задния двор и стаите ни се напълниха с пушек.

В този момент ми причерня, събрах багажа и изчаках моите да се приберат. Плачех от унижение, но съпругът ми ме разбра. Преместихме се на хотел в Черноморец и там завършихме почивката си. Беше само с пет лева по-скъпо, като прибавим парите за климатик към цената на старата квартира.

Чувствам се наистина като навлек, като човек второ качество, като боклук, който е дошъл да пречи на хазяите да си живеят спокойно Повече няма да стъпя там и без пари.

А после чета, че сезонът бил слаб, квартирите празни. Как няма да са празни, когато явно много хора са се сблъсквали с "гостоприемството" на местните и не смеят да повторят - пита разочарованата жена.

Източник: Блиц









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Живата истина за съжаление:( На море в БГ-никога
-1
 
 
Селяци от Тракия плащат по 6 евро на човек за нощувка и очакват да са на 5 звезден хотел. Като не ви се ходи на българското море ходете в Гърция, но там тези пари ще ви стигнат само за палатка и ще спите на земята.
-1
 
 
За 50 лв на вечер какъв апартамент очаквахте?Платете на човек по 70 лв и ще получите някакво обслужване.Отивайте в Турция и ще останете доволни!!!
0
 
 
Все едно да държиш кравата си гладна, да я биеш и да искаш да ти дава повече мляко. Идиотизъм на квадрат. А недоразуменията на Природата като Ивайло Димитров 4, Пепи Здравчева 1 и други явно не желаят да си видят селяндурските лица в огледалото.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+4
 
 
Бе тия от Созопол кога ги намериха на картата кога станаха граждани.Хахахахах
+2
 
 
Тези хора са потомсвени рибари, а вие сте рибата. :-D Направят си някъде талян и после само ходят веднъж на ден с лодката да извадят подаръците на морето. Но вече явно и за риболов не стават, толкова са се измързеливили. Зяпнали са към небето и чакат гларусите да ги нахранят с някоя изтървана риба, а после се сърдят, че вместо риба - други неща изпускат гларусите там. :-D А вие защо търсите от тях умения в изкуството на туризма?
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
0
 
 
ХЪРВАТСКА-ДУБРОВНИК...СТРАХОТИЯ, КАТО БОГОВЕ СМЕ!ОБСЛУЖВАНЕ С ИНТЕЛЕКТ И ВЕЩИНА...АПАРТАМЕНТА, ВСЕ ЕДНО СИ В КЪЩИ, ЦЕНАТА, КАТО ЗА ВСИЧКО ТОВА!ОТ ПЕТ ГОДИНИ ВЕЧЕ НЕ "ПОЧИВАМЕ" НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ И СИ ОТПОЧИВАМЕ ДОБРЕ, БЕЗ ТЕМПЕРАТУРИ, ХРАНИТЕЛНИ РАЗСТРОЙСТВА, ВИСЕНЕ ПО АПТЕКИ, КОМАРИ И БЪЛХИ...НИКОГА ВЕЧЕ НА МОРЕ В БГ!!!ДРЕМЕ МИ ЗА ТЕХНИЯ СЕЗОН...е*ати СЕЛЯЦИТЕ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: