Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Янко Георгиев класира Поморие на финал за Купата!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 28.04.2010Коментари (20)4430
Черноморец Поморие се класира на финал за Купата на България! До страхотният успех за тима на Петър Хубчев се стигна по най-драматичния начин - след изпълнение на дузпи. В герой за поморийските "акули" се превърна вратарят Янко Георгиев, който спаси цели три удара на играчите на Калиакра. В редовното време двата тима завършиха при равенство 1:1, а при продълженията не успяха да си вкарат гол.

Срещата започна активно, като и двата тима опитваха атаки в двете посоки. След няколко положения се стигна и до 13-ата минута, когато Калиакра откри. След едно центриране Янко Георгиев направи единствената си грешка в мача, като улови топката, но я изпусна и Делчо Стоилов вкара за гостите.

Това не смути играчите на Поморие, които продължиха да опитват атаки. Логично се стигна и до гол - в 33-ата минута Цветан Филипов вкара след добро спиране на гърди и мощен шут.

През второто полувреме сякаш двата отбора се уплашиха от мисълта за финала. В
© Burgas24.bg
играта имаше повече единоборства и почти нямаше положения пред двете врати. При една от ситуациите играчите на Поморие искаха дузпа за съприкосновение между Костадинов и Бонев, но съдията подмина положението. Две минути преди края капитанът на Калиакра Иван Райчев пък получи втори жълт - и съответно червен картон и се прибра по-рано в съблекалните.

В двете продължения по 15 минути отново отборите играха по-плахо. Единствените положения бяха слаби удари, които не затрудниха вратарите. В края защитата на Поморие изпусна Четин Седула, но той не успя да се възползва от добрата възможност и би на сантиметри в аут.

При дузпите в герой на мача се превърна Янко Георгиев. Вратарят на Поморие, който изнесе невероятен мач и в четвъртфиналите срещу Миньор Перник, спаси цели три удара - на Детелин Димитров, Кючуков и Александър Събев. След два гола и един пропуск, при четвъртата дузпа точен бе Георги Костадинов, който прати Черноморец-Поморие на финал за Купата.
Още по темата: общо новини по темата: 43
07.05.2010
07.05.2010
05.05.2010
05.05.2010
04.05.2010
04.05.2010
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на NEFTOCHIMIC-tova-e-BURGAS
премахни филтъра

0
 
 
Поморие е хубав отбор но за жалост е под ропството на Събев
0
 
 
Само Нефтохимик Бургас к*р за поморие 2 за Събев.Нека си подлрепяме отбора в момента нямаме нищо опщо със този измислен отбор от Поморие...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: