Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Отново на върха в Европа! Те са гордостта на България!
Автор: Стойчо Генов 09:52 / 15.04.2019Коментари (1)1423
Отново на върха, отново първи, отново Европейски шампиони по карате Шинкиокушин! Пловдивчанинът Валери Димитров с 19-а европейска титла при мъжете до 85 кг, а съгражданката му Иванка Делева с втора европейска титла при жени в кат. 65кг.

Вторият ден на европейското първенство в литовската столица Вилнюс премина в неповторимия дух на карате Шинкиокушин. Много силни, изпълнени с нокаути срещи, както при жените, така и при мъжете. За наша радост отново звуча химнът на България и то два пъти.

Валери Димитров остана без конкуренция, спечелвайки 5 срещи в своята категория. Той премина през първите три кръга без никакъв проблем, като преодоля всичките си противници /от Испания, Беларус и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше благодарение на съдиите, които не искаха с лекота да присъдят победата на пловдивчанина и дадоха шанс на литовските състезатели /домакини/ да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там Спортист №1 на Пловдив за 2018 година игра с продължения и показа, че духът в карате е много важен, за да победиш.

Иванка Делева стана Европейска шампионка в кат.65кг, след като прегази противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала тя се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях да стане шампионка. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка.

Другите наши представители във втория ден отпаднаха още в първи кръг.  Мирослав Милев в кат.85кг отпадна от Азербайджан след като показа много добра техническа игра, но малко не му достигна за да продължи в надпреварата. На Тодор Тодоров в кат.95кг се отключи стара травма и той не успя да завърши срещата.

Така нашите каратеки приключиха участието си с три медала за България - Цветан Урумов с бронзов медал в кат.75кг/от първия ден/ и Иванка Делева, Валери Димитров със злато от втория ден.
Още по темата: общо новини по темата: 68
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: