Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ексклузивна среща на върха в таекуондото
Автор: Стойчо Генов 12:17 / 24.06.2020Коментари (0)1246
©
Таекуондо да върне облика си на бойно изкуство бе тема на срещата в Сеул между лидерите на две от трите водещи световни таекуондо организации. В корейската столица президентите на World Professional Taekwondo Association - г-н Bang и Световната Таекунодо Централа г-н Choi, както и Председателят на борда на директорите на KUKKIWON г-н Jeon, начертаха мерките за възраждането на традициите в таекуондо, изграждащи качества, които усъвършенстват личностното израстване. Тази новина е ексклузивна за света на бойните спортове, тъй като усъвършенстването на атлетите, не само като спортисти, а и като индивидуалност, дава комплексно изграждане на личности, които освен спортно биват житейски подготвени за бъдещето.

Това бе и дългогодишна цел на председателя на родната Федерация Слави Бинев, който е спойката между двете световни организации в качеството му на вицепрезидент на Световната Професионална Асоциация и член на Борда на Директорите на KUKKIWON. Бинев и г-н Bang освен колеги са партньори и приятели, и многократно са обсъждали необходимостта от съживяване на таекуондо като бойно изкуство по време на гостуванията си един на друг в България и Корея.

Подписване на двустранно споразумение между двете бойни институции ще е първата стъпка, която "източният Илон Мъск“, както го наричат - Seung Ho Bang, заради водещата му роля и в производството на електромобили и Президента на Централата - Choi Young Riul, ще реализират в кратки срокове. Това има за цел да гарантира на всички занимаващи се с Таекуондо, че освен спортните качества и успехи, последователите на бойното изкуство ще придобият и безценни житейски качества, които гарантират личностно израстване и постижения. Българската връзка в лицето на Слави Бинев за тази дългоочаквана стъпка прави страната ни активен участник в развитието на таекуондо в световен план.

Да припомним, че именно таекуондо е спортът, който по време на пандемията от COVID19 показа, че може да се провеждат състезание, без да се влиза в зала.
Още по темата: общо новини по темата: 147
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: