100 лева ще получават лекарите за дежурство в спешните кабинети

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
13:36 / 22.01.2010
817
100 лева ще получават лекарите за 12-часово дежурство, средствата ще се осигуряват от Министерството на здравеопазването, съобщи министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев.

Дежурствата ще се дават в кабинети към филиалите на 197-те Спешни центъра в страната. Спешните кабинети ще могат да започнат работа още от началото на следващия месец. По този начин ще се гарантира денонощния достъп до медицинска помощ в районите, където болниците няма да сключат договори за работа със здравната каса.

Детското и майчиното здраве са едни от основните приоритети за МЗ, каза още Нанев. МЗ работи по разширяване обхвата на скрининговите изследвания на бременни жени за синдром на Даун. Досега са изследвани около 17 000 жени на година, но броят им ще се увеличи. МЗ обучи и екипи от лекари-генетици от Университетските центрове. По този начин ще се увеличат местата в страната, където може да се прави биохимичен скрийнинг.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение за пенсиите
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Сиромахов: Хайде вече спрете да оправдавате провалите си с държав...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...
Зов за помощ! Калин има нужда от средства за животоспасяващо лече...
По този начин може да бъде намалена разликата в средната заплата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).