Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
200 лв. награда, ако издадем фалшив технически преглед
Автор: Екип Burgas24.bg 09:31 / 21.04.2011Коментари (12)1878
© Burgas24.bg
200 лв. парична награда ще получи всеки гражданин, който докладва в "Автомобилна администрация" за автосервиз , където се извършват фалшиви технически прегледи. Това обяви министърът на транспорта Александър Цветков по време на демонстрация какво представлява цялостен технически преглед на автомобил. Няма ограничение в броя на паричните стимули за съвестните граждани, стига да могат да докажат, че незаконните прегледи са факт, поясни той. Наградният фонд се осигурява от Съюза на обединенията в автомобилния транспорт (СОАТ) и Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), конкретизира Цветков.

Ако искат, хората могат да използват и скрита камера допълниха от автомобилната администрация. Но дори да няма конкретно доказателство на момента, ако при проверка информацията се окаже вярна, човекът ще си получи сумата.

Още на втория ден след влизането в сила на промените в Закона за автомобилните превози, без лиценз остана сервиз за извършване на технически прегледи в "Дървеница" в столицата, напомни шефът на автомобилната администрация Симеон Арнаудов. Според приетите поправки установяването на това нарушение води до незабавно прекратяване дейността на сервиза, като се отнема лиценза му и се налага глоба от 5 хил. лв. Нито един собственик не може да обжалва, защото налагането на санкцията е с предварително изпълнение, уточни Арнаудов. Досега сервизите с отнети лицензи са 8. За първи път отговорността се носи персонално от служителя, подписал документите за преминат преглед, напомни Цветков. Той подчерта, че за последните 20 години нито един сервиз или работещ в него не е санкциониран за фиктивна работа.

Един технически преглед трае поне 20 минути, обясни министърът. По време на специална демонстрация на техническа проверка на автомобил вчера беше посочено кои са седемте основни проверки, които задължително трябва да се направят.

Автомобил, чиито собственик е сменил фаровете с ксенонови по своя инициатива и те не са фабрично монтирани, също не може да мине техническия преглед, обясни Симеон Арнаудов. Тук обаче, допълни той, хората могат да си сложат старите крушки само за прегледа и после отново да върнат свръх силните лампи. Затова очакваме от КАТ да започне проверки и за легалното използване на тези светлини и да санкционира водачи за нерегламентираната им употреба, добави шефът на ДАИ.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ураа...нашите дойдоха пак!Пак сме на власт,ама не ми е ясно що гонихме и плюхме по предишните доносници .Новата ченгеджийница е полоша от старата,защото е още по тъпа,необразована/с купени дипломи и звания/ и нахалнобезочлива.Пфю!
+1
 
 
Тhe wast bounty hunter Хахахаха. Агент Страшников в акция, сега почвам да обикалям по махалата да записвам номера и стикери като някъв дебил!!! Тва няма как да стане, ако ще и 1000 лв да е наградата, просто тук не е Германия :D
+1
 
 
Охоооо, взех 200 - 400 лв. Само да не ме изпревари някой. Защото ако не го направя простотията в България ще си продължава. Ако имаше и за други нередности ...
+2
 
 
Аз ли не мога да разбера следното или...единствените които имат полза от фиктивен преглед са шофьорите на калпави автомобили, които не отговарят по никакъв начин на необходимите изисквания. Т.е. той хубаво ще издаде сервиза, ама после и колата няма да може да си кара, докато не я вкара в ред. Нито сервиза печели, нито пък чак толкова много усилия са необходими на даден служител.
+5
 
 
Има промяна към добро. През декември около празниците се оказа, че ми е изтекъл прегледа и в събота се засилих да търся пункт за прегледи. Намерих на някаква "пресечка" на Карловско шосе някакво сервизче, което обаче изглеждаше добре оборудвано и ми направиха прегледа както си трябва - с всички възможни тестове, вкл. газ анализатор, спирачки, проверка на нещо по окачването (не разбирам какво точно, може би шарнири?), слагаха и нещо върху двигателя (може би измерване на шум при работа или вибрации?). Включително и провериха в багажника дали имам пожарогасител и аптечка. Не знам дали го направиха просто защото колата изглеждаше изрядна като за начало, но ако всички работят така, трошките по пътищата ще намалеят много. И под "трошки" нямам предвид стари коли, а неподдържани коли.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: