Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат: Подавайте сигнали до прокуратурата, когато получавате заплахи за живота си
©
Винаги съветвам моите клиенти директно да подават сигнал до прокуратурата, а не до полицията, когато получават заплахи. Това каза в обедния блок "Добър ден, България“ на "Фокус“ адвокатът по гражданско право Силвия Петкова. "Ако сте в София, съседът ви заплашва с убийство, компетентна ще бъде Софийската районна прокуратура. Ако живеете в Бургас, Варна и т.н., съответно компетентна ще бъде Бургаската или Варненската районна прокуратура. Хубаво е да имате свидетел. Вие ще твърдите, че съседът ви заплашва с убийство, а той най-вероятно ще каже, че такова нещо няма. Именно поради тази причина е препоръчително да има поне един свидетел, който да потвърди, че тази закана е отправена. Необходимо е тази закана обаче да предизвика основателен страх и да не е част от така наречената обичайна реч на съответния човек“.

Заплахата за убийство е трудна за доказване, самата прокуратура не може да преследва само въз основа на твърдение от сигналиста, допълни адвокат Петкова. "Това е нормално, защото може да се стигне до злоупотреба, защото просто не харесваме даден човек и да подадем сигнал до прокуратурата. Именно поради тази причина е необходимо още едно потвърждение за това, че заканата действително е отправена и тя е предизвикала основателен страх у пострадалите, че може да бъде изпълнена“.

Работа на прокуратурата е да докаже, ако този човек примерно има психическо разстройство, обясни адвоката. "Процедурата минава през сигнал до прокуратурата, но трябва да има добра обосновка, за да възникне съмнение у прокурора, че има такава опасност. Естествено, тогава той ще изиска психологическа оценка. Психиатърът трябва да да установи дали това лице е опасно за себе си или за околните. Едва тогава съдът може да наложи принудително лечение.“

Първоначалният страх да бъде подаден сигнал, заради това какво може да стане евентуално впоследствие, след като човекът излезе от клиниката или от затвора, води до тези резултати, които видяхме в последните месеци – убийството на Женския пазар и убийството на психолога, в заключение каза Петкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: