Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Цветков: Всеки преглед на кола, извършен за по-малко от 20 минути е фиктивен
Автор: Екип Burgas24.bg 16:19 / 20.04.2011Коментари (4)1286
Всеки преглед на лек автомобил, който продължава под 20 минути, не може да е покрил всички основни изисквания на периодичния технически преглед. Това обясни днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по време на демонстрация какво трябва да включва периодичния преглед.

За да насърчим хората да се включат в борбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с фиктивните прегледи обявяваме награда за всеки сигнал на гражданин, благодарение, на който е било отнето разрешителното на пункт за технически прегледи. Наградата е 200 лв. и тя ще бъде осигурена от организациите СОАТ и БАСАТ, които се включват в кампанията на МТИТС за борба с фиктивните технически прегледи, обясни Александър Цветков.

Гражданин, който има съмнение, че колата му не е била подложена на всички проверки или е минала на преглед без да е била в сервиза, може да подаде сигнал на телефоните на Автомобилна администрация или в съответната областна дирекция, като всяко доказателство - независимо дали е снимка или видео материал ще помогне изключително много за доказването на нарушението.

Целта на днешното събитие е да покажем на гражданите за какви проверки плащат такса, когато закарат колата си в пункта за технически преглед и да търсят правата си когато им е извършен фиктивен преглед, защото това застрашава както техния собствен, така и живота на останалите участници в движението, допълни министърът.

По време на демонстрацията на технически преглед мина една от патрулните коли на ДАИ. Тя бе щателно проверена за изправността на светлинната сигнализация; спирачната и кормилната уредби; окачването, колелата и гумите; вредните емисии и отработените газове.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хората се чудят как да си пробутат бараките през пункта, те тръгнали да ми дават 200 лв. За тия смешни парици да ходят пеша ли? Поредната малоумна идиотщина. Когато се вдигне стандарта наживот, тогава ще вземем да караме нормални коли, които да минат редовен преглед. Ама до тогава - каквато ни държавата, такива са и хората, и автомобилите и въобще всичко.
0
 
 
Ами то ако преглеждат както е в Германия примерно, по пътищата ни ще останат само лизинговите Мерцедеси, Аудита и БМВ-та и тук таме някой нов Голф.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: