Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Симов за изключването на Гергов: БСП се изчиства
Автор: Екип Burgas24.bg 08:53 / 07.01.2021Коментари (3)1707
©
"Гергов взривява обстановката“, така депутатът от БСП Александър Симов коментира по bTV"откритата рана“ на партията от много години насам. "Колкото и да си богат, колкото и да мислиш, че ти контролираш всичко и си феодализирал една област, БСП върви по правила и никой не стои над тях", обясни решението за изключването от партията на пловдивския бизнесмен Георги Гергов говорителят на парламентарната група на левицата Симов.

Като проблем за цялата партия определи поведението на пловдивчанина Симов и посочи, че Гергов системно е показвал, че ценностно, идейно и политически по никакъв начин не принадлежи на лявото пространство.

 "Причината за изключването на Георги Гергов не е само една. Работна група на БСП обследва действията му и се установиха поредица от нарушения“, разясни говорителят на "БСП за България“.

Александър Симов изтъкна, че най-фрапиращото престъпване на нормите от Гергов е свиканото от него нелегитимно заседание на Областния съвет в Пловдив в разгара на пандемията. "Установиха се и подписани “присъстващи", били в същото време под карантина. Представителят на Националния съвет на БСП е бил изгонен, за да не наблюдава какво се случва“, обяви в предаването "Лице в лице“ депутатът.

Симов не спести критики спрямо заявеното отношение на Гергов към управляващите в периода на първото затваряне на държавата през пролетта на миналата година: "Когато ГЕРБ не предприеха никакви социални и икономически мерки спрямо хората, Георги Гергов заяви в интервю, че БСП на всяка цена трябва да подкрепя правителството и го похвали. Той критикува БСП, че била опозиция на действията на Борисов, вместо да припява на правителството. Тогава “Позитано 20" бе залят с протестни писма, в които се казваше, че е време Гергов да определи към коя пaртия всъщност принадлежи“.

Припомняйки фактите Симов уточни реалността, оприличавайки Гергов на "повярвал си, че е феодал, който коли и беси“: "Около Гергов има една групичка около 20-ина души и той може да говори само от тяхно име. Тази групичка ще обяснява колко несправедливо е това решение. Пловдивските социалисти подкрепят решението на Изпълнителното бюро. Те не припознават Гергов като свой лидер".

 Социалистът с неприкрито възмущение попита реторично в тв ефира: "А какво да говорим за бизнес далаверите на Георги Гергов с управляващите?“

"Легендарна история“ нарече говорителят на парламентарната левица сделките на Гергов с властимащите и припомни: "Гергов получи от управляващите 43 милиона за въздух във Варна, за една дупка във Варна. Пряко съучастие на Георги Гергов с ГЕРБ. Подобно нещо отдавна създава напрежение в БСП – Пловдив“.

Друг аспект на провала на Гергов през годините, който съвсем не е на последно място, са резултатите на БСП-Пловдив, според Александър Симов. Той ги квалифицира като "трагични“ и изложи ретроспекцията на този крах.

"През 2015 г. Георги Гергов, останал без изход, се кандидатира за кмет на Пловдив и остана пети. Организацията там отчита като "успех“ факта, че от пето е минала на четвърто място“.

Симов бе категоричен: "Тези неща повече не могат да бъдат толерирани. От години насам много социалисти в Пловдив постоянно се оплакват от проблема "Гергов“, който беше онази котва, която влачеше БСП към дъното. БСП е демократична партия, но системните погазвания на правилата не могат да бъдат толерирани".

Присъствието на хора с подобен профил като на Гергов в БСП е недопустимо, стана ясно по време на участието на депутата по bTV. Той недвусмислено заяви: "Фигура като Гергов не привлича симпатизанти и периферия, но нещо повече - той разгонва истинските социалисти".  Александър Симов допълни, че твърдото ядро на БСП в Пловдив отдавна е в "разсипно“ състояние, тъй като хората отказват да гласуват за Гергов.

Социалистът-депутат отбеляза и че когато се бориш с паралелната държава, не можеш да търпиш проявленията на паралелната държава в своята партия.

"Когато имаш желание да въведеш държава на правилата и на принципите, не можеш да търпиш безпринципността в собствените си редици".

Според Симов Гергов би се чувствал много по-добре в партията, която му е на сърце – ГЕРБ: "Действията му ясно го посочват. Той бе радетел за коалиция на БСП с ГЕРБ, бизнес връзките му с властта и подкрепата му за Бойко Борисов са очевидни. За Гергов е по-добре да отиде там, където принадлежи".

Говорителят на парламентарната група на БСП подчерта, че решението на Изпълнителното бюро на БСП за изключването на Гергов от партията е процес на катарзис сред българските социалисти. "БСП се изчиства, БСП дефинира много по-ясно своя образ и започва да стъпва на принципна основа".

Най-важната задача пред социалистите е да постигнат добри резултати на изборите, за да изпълнят своята програма и идеи, изведе приоритета пред Столетницата Александър Симов. Той обърна внимание и на това, че едва след парламентарния вот предстоят разговори за коалиционно партньорство, но те ще бъдат на база на идеи и програми.

На въпрос за предпочитаната дата от социалистите за предстоящите парламентарни избори, Симов припомни, че БСП ясно е заявила позицията си - президентът има законово право да назначи изборите, когато прецени за добре. Той акцентира, че БСП винаги готова за избори.



Още по темата: общо новини по темата: 102
13.02.2023 »
11.02.2023 »
11.02.2023 »
11.02.2023 »
11.02.2023 »
11.02.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как ще изчистиш 100 годишен външен кенеф,като махнеш само едно лайно,а другите като Симов седят :)
+1
 
 
Само като му видиш физиономията и разбираш що за парапитек е!
+4
 
 
Сашееее Саше ама мноу си прост Сашке.Свинаря като ви даваше мангизи и стоеше с фигураната на една маса беше гот нали пенделче.Сега като е против текезесарската приватизаторка Сланинова и всички вие дето се въртите покрай нея сте първи защитници на любимата партия.Партия се чистела .Хахахаха.За да се изчисти тая партия трябва голям казан със сярна киселина и да скачате вътре гушнати по двама за да не се хаби материала червена тикво
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: