Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивши членове на БСП учредиха нова коалиция "Левицата"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 12.02.2023Коментари (0)864
©
Бивши членове на БСП учредиха нова коалиция "Левицата", предаде БГНЕС. В нея участват АБВ на Румен Петков, "Изправи се България" на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева, "Българска прогресивна линия" на Красимир Янков, "Нормална държава" на Георги Кадиев, МИР на Симеон Славчев, както и доскорошни членове на БСП като Валери Жаблянов, който вчера бе изключен от партията.

Костадин Паскалев обяви, че коалиция е резултат от диалог в лявото политическо пространство, започнал преди 4 месеца. Той посочи, че председателят на БСП е отказал този диалог, въпреки че Корнелия Нинова е била поканена. Този отказ е неприятен и доста показателен, заяви Костадин Паскалев, предава NOVA.

“Българските граждани се изключват от политическия процес, защото са твърде образовани, за да разберат каква е политическата действителност. Вчерашният конгрес на БСП е илюстрация на моралното падение. За нас най-важното е да дадем възможност и някаква вяра на българските граждани, които споделят левите политически ценности, които споделят волята за солидарност през галопиращите цени и инфлационните проблеми. Ние искаме да дадем възможност на всички граждани да получат парламентарно представителство. Искаме всички да разберат, че левицата е водила България и е участвала във форми на всякакво управление, имаме дълбока политическа традиция и, че имаме силата да възстановим правата на хората, които са суспендирани в Конституцията“, заяви още Жаблянов.

"На конгреса на БСП видяхме падението на левицата, консолидирала и свила се около своя лидер“, това заяви и Мая Манолова от "Изправи се, България". Имаме два варианта за коалиция - ГЕРБ, ПП и ДБ нямат особени скрупули да ни въвлекат във война. Другата възможност - с т.н. "хартиена коалиция" - ГЕРБ, БСП, ДПС, - също няма да доведат до нищо добро. Ние, левите организации, си поставяме една цел – силна лява група, силно ляво представителство, което няма да допусне България да се въвлече във война, няма да се включи във войната, която води БСП с Радев. Ние ще се занимаваме с овладяване на контрола върху инфлацията, с повишаване на доходите - трябва минималната работна заплата да бъде 1 350 лв. Ние ще работим и за справяне с корупцията, ще отстояваме и съдебната реформа“, коментира още Манолова.

"Ние имаме амбицията да отговорим на тежката фрагментация на политическото пространство, което не дава възможност за нормално прокарване на решения и ефективна работа на институциите“, това заяви и Татяна Дончева от "Движение 21", също част от "Левицата“. "Ние сме категорични, че съдебната реформа е нужна на българските институции. В този смисъл това, което се предлагаше през последните години, е ненужно. Ние смятаме да инициираме конституционни промени, които ще обхванат всички политически сфери, и в които промени ще вземат участие всички политически сили и доказали се експерти“, коментира още Дончева.

Цветеслава Гълъбова, която бе част от инициативния комитет, издигнал за президент Румен Радев, също ще участва в новосформиралата се коалиция. "Моят гръбнак е твърде изправен, затова мога да гарантирам, че гласът на Радев няма да се чува на всяка цена. Поканена съм тук в ролята на си на независим експерт“, заяви още Гълъбова, след което допълни, че самата тя ще защитава идеите за промяна в сферата на здравеопазването.

Румен Петков, бивш вътрешен министър и лидер на ПП АБВ, също ще се включи в новото обединение. "Членството ни в Шенген е обект на ежедневна работа, не може да очакваме от днес за утре да бъдем приети след всички неща, което се вършат сега. По отношение на енергийната тематика, ние се превърнахме в изцяло зависими от други държави, а по въпроса за защита на гражданите, също не се справяме добре. По тези направления ще работим активно – трябва нашите правоохранителни органи да бъдат на ниво“, заяви още Петков.

Спас Панчев от Българския земеделски народен съюз, също ще вземе участие в "Левицата“. "Нашата идея е да бъдем активна част от левицата, вярвам, че ще получим подкрепа, защото левицата заслужава да получи силно представителност“, коментира още Панчев.



Още по темата: общо новини по темата: 672
10.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Почина патриарх Неофит
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: