Борис Велчев: Има корупция в прокуратурата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:42 / 08.03.2012
983
"Да, корупция в прокуратурата има. И вие сте свидетели, че не повече от два-три пъти годишно, но всяка година, има дело срещу прокурори". Така обвинител №1 Борис Велчев коментира доклада на Държавния департамент на САЩ, според който българското държавно обвинение продължава да бъде една от най-корумпираните институции.

По отношение на предложението съдиите Висшия съдебен съвет да не е постоянен орган Велчев обясни, че такъв орган е нужен и представлява едно завоевание, което трябва да се запази. "Може би формата му трябва да се промени, защото примерно аз съм много по-натоварен от колегите, но трябва да остане постоянно действащ", заяви той.

Главният прокурор потвърди, че в държавното обвинение е получен сигнал от здравния министър Стефан Константинов заради високите цени на лекарствата. Велчев уточни, че в момента се прави проверка и ако има основания по Наказателния кодекс за престъпление, прокуратурата ще образува досъдебно производство.

"Когато е подаден сигналът, е създадена организация да се работи по него. Но не вярвам да очаквате резултати от нас за няколко дни. Досъдебно производство ще се образува, ако има основание за това. Но ние проверяваме дали има извършено престъпление от гледна точка на наказателното право, а не от гледна точка на лекарствената политика в България", заяви главният прокурор.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Важна информация, ако ще сключвате сделка за покупка на имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: Това е недопуст...
Отдаваме почит на светите братя Кирил и Методий
Светла събота е! Ето какво не трябва да се прави днес
Слънчев и приятен ще бъде съботният ден
Феноменът със сиянието заради силната магнитна буря се видя и в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).