Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цв. Цветанов: Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната
Автор: Екип Burgas24.bg 08:39 / 10.11.2013Коментари (1)780
©
Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с общински структури от Великотърновска област.

"След 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в ден за размисъл, наблюдаваме задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре. Продължаващите повече от 147 дни протести показват, че настоящата тройна коалиция не се ползва с обществено доверие и перспективите пред страната са лоши. Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият който дойде на власт ще се види принуден да взима непопулярни мерки", категоричен е Цветанов.

Той припомни, че обществеността не знае къде потънаха повече от 900 млн. лв. от заема, който правителството изтегли при актуализацията на бюджета.

"С 1 млн. лв. бе "напълнен" социалният пакет, за който кабинетът непрекъснато говори, но как са похарчени останалите, питат се хората. Цената на тока е уж е намалена с 5 процента, а хората питат защо всеки месец получават по-високи сметки за ток. Досега Националната електрическа компания винаги е била на печалба. В мандата на това правителство обаче НЕК трупа задължения, които през август вече са били за десетки милиони лева", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Доказателства, че държавата в момента е в най-тежката си криза има във всички сектори, единодушни бяха присъстващите. Новият бюджет не предвижда нито повече пари, нито реформи в повечето сектори. Заради кадровата си политика настоящите управляващи ще имат сериозни проблеми със събираемостта и изпълнението на бюджета за 2014 година и ще им се наложи следващата година отново да тегли заем.

"Станишев да стане еврокомисар е лична амбиция, заради която той е готов да жертва дори и своята партия", коментира Цветан Цветанов.

"ГЕРБ има срещу себе си изключително добре подготвена коалиция, готова да запази властта с цената на всичко. Случаят "Христо Бисеров" пък е истинският облик на ДПС", каза още Цветанов.

"Опонентите на ГЕРБ всячески ще опитват да дискредитират кметовете, депутатите и други представители на партията, които се ползват с обществена подкрепа. Те си създадоха нови политически субекти, за да могат фронтално да атакуват лидерите на ГЕРБ. Провежда се политика на репресия спрямо политическия опонент. В края на 2012 г. за Атака нямаше прогнози да успее да влезе в НС. В началото на 2013 обаче те се възползваха от кризата и излязоха с крайно популистки послания. Сега, когато много ясно падна подкрепата към тази партия използват темата с бежанската вълна и са крайни.
Факт е, че правителството няма капацитета да се справи с този проблем. Още от юни бившият председател на Агенцията за бежанците е започнал да алармира и всяка седмица да подава писмени сигнали до различни представители на правителството. Първото действие на кабинета по тази тема е от 26 септември. Най-уважаваната в Европа партия от България е ГЕРБ", категоричен е зам.-председателят Цветанов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.11.2013 г.
+4
 
 
,,Колкото по-скоро" спрете да крадете , ,,толкова по-добре за страната"...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
Зелен преход
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: