Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дайнов избухна: ГЕРБ днес се обесиха!
Автор: Екип Burgas24.bg 22:06 / 14.12.2022Коментари (2)722
©
Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Български възход". Против бяха БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане".

Евгений Дайнов, който е политолог и преподавател в НБУ, каза пред БНР, че с интерес е наблюдавал как върви подготовката за подкрепа на този кабинет, която определи като "артилерийска“: "Мобилизирани бяха социологически агенции и експерти, които да тръбят, че кабинетът трябва да мине в този състав. На този фон бяха странни някои изказвания в зала, като тези на Делян Добрев и Николай Павлов. Всичко прерасна в едно ясно съобщение, че това правителство се прави, за да се вкара Петков в затвора. Така рязко се намалиха шансовете на този кабинет".

 

ГЕРБ се самозатваря в изолация, посочи още Дайнов: "Едно е да се залепи за третия мандат и да има образа на разумна и национално отговорна партия, друго е да твърди, че който не е съгласен с тях, ще лежи в затвора. ГЕРБ днес се обесиха“.

Политологът обясни, че винаги е бил против персонификацията в българската политика. Представените кандидати за министри пък определи като "политици втора употреба от близкото минало“.

Дайнов смята, че правителството на ПП е успяло да направи така, че кризите да не избухнат: "В момента те отшумяват в България и в цяла Европа. Няма същински кризи, очевидно няма да се умира от студ през зимата“.

Той посочи, че официалната идеология на ГЕРБ е, че за последните две години българите са разбрали, че те са стабилните: "Но поведението им говори точно обратното – те викат и заплашат в пленарната зала. ГЕРБ и ДПС вътрешно са изключително неуверени, че владеят ситуацията и че могат да се ориентират в нея. Затова нападат“.

ПП и ДБ трябва поемат втория мандат и да кажат на ГЕРБ, че ако искат да бъдат възприемани като европейски политици, трябва да го подкрепят без да искат нищо, посъветва той.

"Трябва да се представи добър състав на правителство и добри политики. Ситуацията е тежко променяща се, включително и заради огромния натиск, който войната в Украйна упражнява и върху България. Главният проблем е, че България се опитва да се измъкне от модела на Бойко Борисов, както се измъкна от модела на Тодор Живков. Онова отне десетина година, това също няма да стане за десет дни. Достатъчно българи им казват да се махат, но те твърдят, че имат достатъчно ресурси да останат“.

Имам подозрения ,че акушираното влизането на "Български възход“ в парламента беше с цел да получат третия мандат, заяви той: "Залагам, че ще е за тях. Около партията на Стефан Янев ще се направи мнозинство с ГЕРБ и ДПС“.

Дайнов не очаква всички планове за третия мандат да се изпълнят: "Днес имаше такова сътресение, че ще се тресат дотогава“.




Още по темата: общо новини по темата: 843
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.12.2022 г.
0
 
 
Сега остава само да ги заровим след като се обесиха.
Aнонимен
на 15.12.2022 г.
+2
 
 
Дайнов....ако някой е направил престъпление ще лежи не е ми! Коментарът на Добрев беше свързан, че има следствие и че 2 агенции са дали данните на прокуратурата!!! Не се прави на луд! А иначе кефите как ДЕГРАДИРАТЕ - "трябва да го подкрепят без да искат нищо, посъветва той." - трябва да ги подгрепите ЩОТО ТАКА, нали? Да даааа.....даже вече нямате аргументи!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: