Делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов продължава на 27 април

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:24 / 10.03.2011
1163
Делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов продължава на 27 април, предаде репортер на Агенция "Фокус". Съдът изиска материали от ДОТО към ДАНС за използваните СРС-та в периода 12 март - 1 април 2010 г. Магистратите уважиха и искането на защитата - да бъдат изискани искането на зам.-градския прокурор Роман Василев до вътрешния министър Цветан Цветанов, както и разрешението на министъра до прокурора за използване СРС-та по отношение на Петьо Петров. Ще се търси и отговор от Апелативния съд в Бургас във връзка с разрешение за използване на СРС от 17 март 2010 г. - по отношение на кое лице са експлоатирани СРС и какви материали са събрани за евентуално престъпление.

Председателят на съдебния състав по делото докладва постъпило писмо от Висшия съдебен съвет - дали са постъпвали сигнали за корупция срещу Петьо Петров. В отговора се посочват жалби от страна на родителите на бившата съпруга на Петров, както и от самата нея.
Софийски градски съд изпрати писмо до ръководството на Българската академия на науките с молба на определяне на вещо лице, което да направи техническа експертиза.
Магистратите изпратиха и допитване до вътрешния министър - дали е възможно излъчването и разпространението на материали без знанието и разрешението на Пресцентъра на МВР.

По време на процеса един от наблюдаващите прокурори по делото - Божидар Джамбазов отбеляза, че с многото искания на защитата се създава сложна ситуация. Той поиска съдът да ограничи съдебното следствие в рамките на предмета на делото. Според прокурора, чл.102 от НПК е описал какъв трябва да бъде предметът на доказване на едно наказателно производство. "Прави се опит да бъде изместен процесът извън рамките, в които той следва да бъде воден", заяви прокурор Джамбазов пред съда. Според него, многото искания на защитата по отношение на Петьо Петров трябва да се водят в друго паралелно разследване

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
06.07.2011 Подсъдим с Масларова заплашвал свидетел по делото
11.05.2011 Втори свидетел срещу Масларова се отметна
09.05.2011 Основният свидетел срещу Емилия Масларова се отказа от показанията си
09.05.2011 Мобилната станция за контрол на въздуха започва измервания в "Долно
езерово"
05.10.2010 Разследват Цонев за имоти край морето
14.07.2010 Повдигнаха обвинение на Станишев
Още новини от Национални новини:
Пенсионери: Има дни, в които не виждаме никакъв човек
Инфлуенсърка и бивша участника в "Биг брадър" стана "Мисис Пловди...
Това е 19-годишният "Шумахер" от Пловдив, син е на известен нотар...
Шефът на Агенцията за ядрено регулиране: Горивото от "Уестингхаус...
Туроператори: Туристи отменят резервации в последния момент зарад...
Спасител: Голямата температурна разлика може да предизвика шок на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).