Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Донев: Държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения и поемане на отговорност
Автор: Самуил Иванов 10:46 / 05.04.2023Коментари (0)785
©
Държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения и поемане на отговорност. Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на служебния кабинет, предаде репортер на "Фокус".



"След поредните предсрочни избори за парламент живеем между две хипотези – ще има редовно правителство и няма да има такова. След 8 месеца мога да заявя, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и поемане на отговорност за тях. Ние продължаваме да работим по неотложните задачи пред държавата в очакване на конституирането на 49-то НС и сформирането на управляваща коалиция", заяви Донев.

Министър-председателят увери, че от МФ са готови да внесат проект на Закон за бюджет за 2023 година, при условие че все още няма сформиран редовен кабинет от парламентарно представените партии. 

"Министерство на финансите подготвя проекта на Закон за националния бюджет за 2023 година, който трябва да бъде внесен до края на април. В случай че в този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и таз наша отговорност", бе категоричен той.

Освен това служебният кабинет ще внесе за разглеждане законопроекти, свързани с овладяването на инфлацията, и такива, които са заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост. 

"След конституирането на 49-то НС ще внесем на вниманието на народните представители редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и социално-икономическите проблеми на хората. Сред тях са и проектите, от които зависят и реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост", каза още той.

"Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително заради прибързани необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността за подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април" заяви Донев. 

Той поздрави и всички министри, които са били пряко ангажирани по процеса за организацията и провеждането на вота в неделя. 

"Поздравления за добре свършената работа на всички министри – вицепремиера Иван Демерджиев, министърът на външните работи Николай Милков,  министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и на всички колеги, които с работата си, създадохте условия за провеждане на честни демократични избори", каза той, обръщайки се към министрите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: