ЕК е получила искането ни за удължаване на срока за оценка на Плана за възстановяване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 15.02.2022
556
Искането на България за удължаване на срока за оценка на нейния план за възстановяване и развитие с още един месец е получено в Европейската комисия, а отговор ще бъде даден скоро. Това каза за "Хоризонт“ източник от Комисията. 

От Комисията припомниха, че планът е внесен на 15 октомври, като отсрочка е правена два пъти. Втората отсрочка изтича днес. От ЕК отказват да дадат предварителна оценка по корекциите на плана на този етап и само добавят, че са решени да действат възможно най-бързо и ще останат в диалог с българските власти.

Преди около 10 дни премиерът Кирил Петков обяви пред Народното събрание, че в Комисията е изпратен нов вариант на плана и уточни, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката заради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението между Русия и Украйна.

В началото на декември вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов съобщи, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които сериозни. Той поясни, че те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
След второто бягство: Говори мъжът, който намери Сашко от Перник
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).