Електронната здравна карта ще е готова до 2013 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:09 / 13.01.2012
860
Наредбата за връщането на стари лекарства в аптеките е само с касова бележка или лична карта, заяви в телевизионно интервю министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. По думите му до няколко месеца трябва да се въведат контейнери за медикаментите с изтекъл срок на годност, където хората да ги изхвърлят, без да носят какъвто и да е документ за тях.

Следващата седмица започват търговете за изпълнители на проекта за електронната здравна карта, каза министър Константинов. Той се надява до началото на 2013 г. системата да бъде готова, като е възможно и чуждестранна фирма да я изработи. Министърът уточни, че електронната здравна карта ще съдържа и пациентско досие, с което ще могат да се извършват и допълнителни административни услуги.

Константинов похвали съществуващия електронен регистър на ражданията и съобщи, че за 12 дни у нас са се родили над 1700 деца, от които 2,2% са близнаци. 9% от тях обаче са недоносени - с тегло под 2,5 кг, а в някои болници над 40% са ражданията със секцио. Според д-р Константинов това е рекордно число и разкри, че е разтревожен от данните. Той смята, че с електронния регистър съвсем скоро ще отпаднат книгите, в които се записват ражданията, за да не дублира писането на документи. Това трябвало административно да облекчи лекарите, а същевременно здравното ведомство щяло да разполага с абсолютно достоверна информация.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).